Dauguma britų baiminasi robotų antplūdžio

Dauguma Didžiosios Britanijos gyventojų nerimauja dėl galimo robotų įsigalėjimo, rašo „The Daily Mail“, remdamasis naujausiu tyrimu. Pasirodo, daugiau nei trečdalis britų baiminasi, kad robotai atims iš jų darbą. Dar trečdalis mano, kad robotai ilgainiui kels grėsmę žmonijai.

Britai baiminasi, kad robotai atims jų darbo vietas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Britai baiminasi, kad robotai atims jų darbo vietas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 6, 2014, 1:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:38 AM

Respondentų nuomone, iki 2015 metų robotai pakeis karius (45 proc.), gamyklų darbininkus (33 proc.) ir astronautus (33 proc.). Be to, 42 proc. tyrimo dalyvių baiminasi, kad ateityje androidai gali pakeisti net mokytojus.

Daugiau nei trečdalis apklaustųjų prisipažino nerimaujantys dėl radijo bangomis valdomų lėktuvų ar laivų. 45 proc. britų mano, kad per artimiausią dešimtmetį Jungtinėje Karalystėje atsiras robotų armija. Kas dešimtas tyrimo dalyvis tiki, kad gatvėse ims budėti vadinamieji „robokopai“, dar 8 proc. įsitikinę, kad lėktuvus ir traukinius valdys automatizuotos mašinos.

Apklausoje dalyvavo 2 tūkst. britų. Tyrimas surengtas prieš serialo „Beveik žmogus“ („Almost Human“) rodymą – šio serialo pagrindinis veikėjas yra robotas-policininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.