Lietuva ir JAV stiprina bendradarbiavimą inovacijų srityje

Ketvirtadienį Vilniuje prasidėjo Lietuvos ir JAV partnerystės inovacijų konferencija „U.S. Approaches to Innovation“, kurioje dalyvauja per 600 lietuvių ir amerikiečių ekspertų, mokslininkų, akademinės bendruomenės bei verslo atstovų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 10:50 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:46 AM

JAV ambasados Vilniuje kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) surengtos konferencijos tikslas – paskatinti ilgalaikį dialogą, iniciatyvas ir bendradarbiavimą inovacijų srityje.

Konferencijoje savo patarimais ir patirtimi inovacijų srityje dalinsis aukščiausio lygio ekspertai. Pagrindinis renginio pranešėjas – Kalifornijos nepriklausomo tyrimų instituto „SRI International“ prezidentas dr. Curtis Carlsonas.

„JAV yra pripažinta inovacijų lyderė pasaulyje. Tikimasi, kad užmegzti ryšiai su Stanfordo tyrimų institutu ves į produktyvų Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą, naujų iniciatyvų įgyvendinimą ir mokslinių tyrimų rezultatais pagrįstų produktų kūrimą. „SRI International“ gali būti mums patarėjas kuriant Lietuvos inovacijų sistemą, formuojant valstybinius užsakymus moksliniams tyrimams“, – teigė MITA direktorius Arūnas Karlonas.

„SRI International“ – tai Silicio slėnyje įsikūręs nepriklausomas tyrimų ir inovacijų centras, teikiantis paslaugas viešajam ir pramonės sektoriams. Centro atliekami tyrimai apima biomedicinos, chemijos, kosmoso, ekonomikos plėtros, aplinkosaugos, gynybos sritis. „SRI International“ apyvarta siekia apie 540 mln. dolerių, jame dirba apie 2500 darbuotojų, centras yra pateikęs daugiau nei 2000 patentų paraiškų visame pasaulyje.

Savo patirtimi inovacijų srityje dalinsis ir kiti konferencijos pranešėjai iš Nebraskos Lincolno ir Kauno technologijos universitetų, „Thermo Fisher Scientific“, Stanfordo bei kitų mokslinių tyrimų institutų atstovai.

Renginyje planuojama pasirašyti ES ir JAV laisvosios prekybos sutartį. Tikimasi, kad ji paskatins dar aktyvesnį dvišalį bendradarbiavimą mokslo ir aukštųjų technologijų srityse, palengvins prekybą inovatyviais produktais bei paslaugomis, sukurs tarptautinius produktų standartus.

Konferencijos metu taip pat ketinama pasirašyti bendradarbiavimo sutartis tarp MITA ir nepriklausomo Kalifornijos tyrimų ir inovacijų centro „SRI International“.

Tiesioginę renginio transliaciją galite žiūrėti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.