Apsukrūs muzikantai praturtėjo nesugroję nė natos

Tai jau vadinama geriausiu šių metų „patrolinimu“ (kitaip sakant, pasityčiojimu): viena grupė, nesugrojusi nė natos, sugebėjo uždirbti 20 tūkst. dolerių (beveik 50 tūkst. Lt) iš muzikos klausymosi paslaugos „Spotify“.

Grupės atstovai gerbėjus ragino įjungti tylųjį albumą einant miegoti ir palikti „groti“ pernakt.<br>123rf nuotr.
Grupės atstovai gerbėjus ragino įjungti tylųjį albumą einant miegoti ir palikti „groti“ pernakt.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:51 AM

Išjuokti „Spotify“ nusprendė indie muzikos stiliaus grupė „Vulfpeck“. Jos atstovai sukūrė albumą ironišku pavadinimu „Sleepify“ (angl. sleep – miegoti), kurį sudarė dešimt maždaug 30-ies sekundžių trukmės įrašų. Tokia trukmė pasirinkta dėl to, kad „Spotify“ dainos perklausymą užfiksuoja pragrojus bent 30 sekundžių.

Dainomis „Sleepify“ sudarančių įrašų vadinti neapsiverčia liežuvis, mat juose nesugrota nei viena nata. Visuose įrašuose spengė tyla. Ir jų pavadinimai išduoda, kad nieko rimto tikėtis neverta: „Z“, „Zz“, „Zzz“ ir t.t.

Grupės atstovai gerbėjus ragino įjungti šį albumą einant miegoti ir palikti „groti“ pernakt. Už gautus pinigus jie pažadėjo gerbėjus pakviesti į nemokamą turą.

Triukas pasiteisino: grupė vien už šį albumą per kelis mėnesius iš „Spotify“ uždirbo solidžią sumą – 20 tūkst. dolerių. „Vulfpeck“ ketina pažadą tesėti ir jau ruošiasi surengti koncertus ten, kur albumo buvo „klausomasi“ aktyviausiai.

Tiesa, atlikėjai užsidirbo ne tik pinigų, bet ir „Spotify“ pyktį: jų albumas buvo pašalintas, esą jis pažeidžia paslaugos naudojimo taisykles. Tas pat gresia visiems, kas mėgins nukopijuoti šią idėją.

Vidutiniškai už vienos dainos perklausymą „Spotify“ atlikėjui sumoka 0,007 dolerio. Kitaip sakant, norint uždirbti dolerį įrašas turi būti perklausytas maždaug 143 kartus.

Taigi jei „Vulfpeck“ gerbėjas įjungė „Sleepify“ albumą nakčiai ir miegojo 7 valandas, albumo įrašai turėjo būti sugroti maždaug 840 kartų, o grupė už tai turėtų gauti apie 5,88 dolerio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.