FTB neranda „žolės“ nerūkančių saugumo specialistų

JAV Federalinių tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas B.Comey pirmadienį spaudos konferencijoje pareiškė, kad FTB tęsia kovą su kibernetiniais nusikaltėliais, tačiau pripažino, kad, ko gero, teks sušvelninti reikalavimus į FTB viliojamiems programišiams, rašo „The Wall Street Journal“. Kodėl sušvelninti? Nes FTB neranda „žolės“ netraukiančių programuotojų ir programišių.

FTB susidūrė su problema: pasirodo, dauguma geriausių JAV programuotojų ar programišių pasaulio guru rūko marihuaną.<br>123rf nuotr.
FTB susidūrė su problema: pasirodo, dauguma geriausių JAV programuotojų ar programišių pasaulio guru rūko marihuaną.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

May 21, 2014, 3:00 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:39 PM

Samdyti tokius asmenis draudžia taisyklių punktas, kuriame nurodoma, jog FTB netoleruoja „žolę“ traukiančių asmenų.

JAV Kongresas įpareigojo FTB nusamdyti 2 tūkst. programavimo specialistų. Daugeliui jų teks narplioti kibernetinių nusikaltimų peripetijas. FTB viršininkas J.Comey kasmetinėje Niujorke vykstančioje „Baltųjų apykaklių nusikalstamumo instituto“ organizuojamoje konferencijoje pareiškė, jog tai – problema. Pasirodo, dauguma geriausių šalies programuotojų ar programišių pasaulio guru rūko marihuaną.

„Privalau nusamdyti didžiules darbuotojų pajėgas kovai su kibernetiniais nusikaltėliais, tačiau dalis tų vaikinų į pokalbį dėl darbo atvyko apsirūkę žolės“, – kalbėjo J.Comey.

Pareigūnas pripažino, kad FTB svarstoma galimybė švelninti atrankos reikalavimus dėl marihuanos vartojimo. Laikantis jų, FTB gali dirbti tik asmenys, kurie žolės nerūkė bent pastaruosius trejus metus. Kai vienas minėtos konferencijos dalyvis pasiteiravo FTB šefo dėl savo pažįstamo, kuris nedrįso kreiptis į FTB dėl siūlomo darbo programuotojams, J.Comey jam atsakė: „Tas vyrukas turėtų kreiptis ir pateikti prašymą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.