„Google“ sugalvojo, kaip „užmirš“ naršytojus

JAV interneto milžinės „Google“ Europos Sąjungos (ES) pareigūnai pareikalavo didesnės vartotojų apsaugos ir galimybės jiems panorėjus taikyti „būti pamirštiems“ taisyklę – ištrinti internete nepageidaujamus asmeninius duomenis. Dabar „Google“ pradeda teikti paslaugas, kuriomis pasinaudoję europiečiai gali nurodyti nepageidaujamą informaciją, kurios neturėtų rodyti paieškos sistemos, praneša BBC.

„Google“ atstovai teigia, kad toks žingsnis gali pristabdyti inovacijų taikymą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Google“ atstovai teigia, kad toks žingsnis gali pristabdyti inovacijų taikymą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 30, 2014, 10:38 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:10 AM

Naująją duomenų pašalinimo formą rasite čia

Bendrovės vadovas Larry Page teigė, kad, nors „Google“ nurodymų laikysis, toks žingsnis gali pristabdyti inovacijų taikymą. Taip pat jis pareiškė, kad šis pareigūnų sprendimas panašus į represinį režimą ir gali paskatinti mažiau progresyvias valdžios formas imtis netinkamų veiksmų.

Gegužės 13 d. ES Teisingumo Teismas savo sprendime nurodo, kad gavus prašymą neadekvati, nesvarbi ar nebeaktuali informacija apie asmenį turi būti ištrinama.

JAV įmonės taikoma praktika vėl susidomėta po to, kai Ispanijos gyventojas pasiskundė per „Google“ paieškos sistemą aptikęs vieno leidinio pateikiamą pranešimą apie jo dėl įsiskolinimų parduodamą nekilnojamąjį turtą, nors vėliau vyras skolas susimokėjo. Anot ispano, pateikiama tokia informacija pažeidžia jo asmens privatumą. Teismo teigimu, panašių skundų „Google“ pareigūnams buvo iš viso pateikta apie 180.

„The Financial Times“ nurodo, kad ES piliečiai, norintys ištrinti savo asmens duomenis iš „Google“ duomenų bazių, turės internete užpildyti specialią formą, kurioje pateiks nuorodas į tokią informaciją, savo gimtąją šalį ir prašymo priežastis.

Tiesa, „Google“ įspėja, kad po tokių veiksmų jos paieškos sistema nebeteiks nuorodų į nepageidaujamus puslapius, tačiau informacija juose vis tiek liks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?