JAV specialiosios tarnybos grasino „Yahoo!“ baudomis

JAV valdžia privertė interneto paieškos bendrovę „Yahoo!“ suteikti prieigą prie konfidencialių vartotojų duomenų, grasindama nubausti ją po 250 tūkst. dolerių bauda per dieną. Apie tai teigiama rugsėjo 11 d. pareiškime, publikuotame paieškos bendrovės tinklapyje.

NSA reikalavo, kad „Yahoo!“ suteiktų metaduomenis apie jos elektroninio pašto vartotojus, leidžiančius susekti, kas keičiasi pranešimais ir kada.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
NSA reikalavo, kad „Yahoo!“ suteiktų metaduomenis apie jos elektroninio pašto vartotojus, leidžiančius susekti, kas keičiasi pranešimais ir kada.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:21 PM

Bendrovė paskelbė 1,5 tūkst. puslapių dokumentus, susijusius su teisminiu bylinėjimusi su JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA). „Yahoo!“ atstovas Ronas Bellas, komentuodamas situaciją, paaiškino, kad pretenzijos bendrovei buvo pareikštos 2007 metais po to, kai į JAV įstatymus buvo įtrauktos pataisos, leidusios pareikalauti iš interneto paieškos bendrovės informacijos apie vartotojus.

„Yahoo!“, kaip pažymėjo R.Bellas, atsisakė vykdyti NSA reikalavimus, tvirtindama, kad tokie reikalavimai pažeidžia Konstituciją, ir padavė JAV valdžią į teismą, kuriame po 1,5 metų trukusio bylinėjimosi pralaimėjo. „Vienu metu JAV vyriausybė net pagrasino skirti mums po 250 tūkst. dolerių per dieną, jeigu nepaklusime“, – sakė R.Bellas.

NSA pagal slaptą JAV internetinio šnipinėjimo programą (vadinamą „Prism“) reikalavo, kad „Yahoo!“ suteiktų metaduomenis („duomenis apie duomenis“) apie jos elektroninio pašto vartotojus, leidžiančius susekti, kas keičiasi pranešimais ir kada. Prieigos prie pačių laiškų specialiosios tarnybos neturėjo, tvirtina bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.