„Apple“ pirkėjai – XXI amžiaus vergai

Naują išmanųjį telefoną „iPhone 6“ žūtbūt norintys gauti pirkėjai jo užsimanė ne dėl meilės „Apple“ ar pačiam įrenginiui, ne dėl reikalingumo, o dėl įpročio. Taip teigia tarptautinės reklamos agentūros „Carat“ strategijos direktorius Jamesas Hartas, „Apple“ gerbėjus vadinantis XXI amžiaus vergais.

„Apple“ gerbėjai laukia naujų telefonų prekybos starto prie parduotuvės Tokijuje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Apple“ gerbėjai laukia naujų telefonų prekybos starto prie parduotuvės Tokijuje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 7:55 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:18 PM

Anot jo, atsižvelgiant į „Apple“ sukurtą monopolį, vartotojų meilę prekės ženklui keičia priklausomybės jausmas, o tai tolygu „moderniai vergovės formai“, skelbia Dailymail.co.uk.

„Problema, su kuria susiduria „Apple“, yra susijusi su lojalumu. Jos kuriamų technologijų ir inovacijų naudojimas vis labiau didina priklausomybę jos ekosistemai, o ne tikrą vartotojų troškimą kurti, bendrauti ir naudoti jos produktus, kaip anksčiau, – pastebi J.Hartas. – Kokia to priežastis? Sąmoningas kompanijos sprendimas tobulinti inovacijas, o ne kurti naujas, viską keičiančias jų formas, kuo ji garsėjo.“

„Carat“ atstovas pridūrė manąs, kad „Apple“ pasiekė klientų lojalumo lubas, o dabar „vartotojų meilę“ keičia vergvaldystė, kuomet atsidavimą ir vidinę motyvaciją keičia įpročiai ir prisirišimas.

Anksčiau ir psichologai yra išsakę nuomonę, kad „Apple“ gerbėjai jos produktus renkasi labiau dėl prisirišimo, o ne dėl realaus poreikio.

Naujųjų „iPhone 6“ ir „iPhone 6+“ užsakymai jau priimami, o prekyboje jie pasirodys rugsėjo 19 dieną. Per pirmąją parą „Apple“ sulaukė rekordiškai daug, 4 milijonų, „iPhone 6“ užsakymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.