Lietuviams jau siūlo „iPhone 6“ už kosminę kainą

Nors „Apple“ dar nėra paskelbusi, kada Lietuvoje oficialiai pradės prekybą naujaisiais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ modeliais, kelios internetinės parduotuvės jau siūlo įsigyti šiuos išmaniuosius telefonus. Kol pasiūla ribota, jų kainos – gerokai didesnės nei užsienyje. Tačiau tai nesustabdo ištikimiausių „Apple“ gerbėjų: pardavėjai teigia jau sulaukę užsakymų.

Lietuvoje naujieji „iPhone 6“ parduodami už gerokai didesnę kainą nei užsienyje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Lietuvoje naujieji „iPhone 6“ parduodami už gerokai didesnę kainą nei užsienyje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2014-09-24 11:47, atnaujinta 2018-01-29 21:23

Naujųjų „iPhone“ kainų paletė Lietuvoje – įspūdinga: nuo maždaug 3 tūkst. Lt už 16 GB atmintinę turintį „iPhone 6“ iki 5,8 tūkst. Lt už „iPhone 6 Plus“ su 64 GB talpos atmintine. Yra tokių, kurie už 16 GB „iPhone 6“ prašo 3,4–3,5 tūkst. Lt, o kai kurie pardavėjai klientų bando pritraukti nurodydami, kad įrenginiai parduodami su „nuolaida“.

Beje, oficiali šių įrenginių kaina užsienyje yra gerokai mažesnė: 16 GB „iPhone 6“ Amerikoje galima nusipirkti vos už 650 dolerių (1,75 tūkst. Lt). Europoje kainos didesnės: Londone šis modelis kainuoja 540 svarų (2,4 tūkst. Lt), o brangiausias „iPhone 6 Plus“ su 128 GB atmintine kainuoja 790 svarų (3,5 tūkst. Lt).

Pirkėjų jau yra

Jei įsigeidėte kuo skubiau įsigyti „iPhone 6“, pasidomėkite, kada jie bus pristatyti: ne visos parduotuvės įrenginius turi sandėliuose. Pavyzdžiui, užsisakius telefoną svetainėje 1a.lt, jis būtų pristatytas spalio viduryje.

Mediashop.lt atstovas Andrejus Jachno teigia, kad užsakius prekes jų parduotuvėje, jos būtų pristatytos per kelias dienas. „Nurodytų modelių ir spalvų telefonus turime sandėlyje, jų pristatymas būtų poryt. Kokį kiekį turime? Ne šimtais, bet daugiau nei penkis“, – užsiminė jis pridurdamas, kad jau sulaukta ir pirmųjų užsakymų.

Paklaustas, ar pirkėjams bus taikoma garantija, A.Jachno iš pradžių sudvejojo, ar juos priims oficialūs servisai. Bet netrukus jis patikino, kad broko atveju telefonai bus keičiami ar taisomi: „Jei prekiaujame, vadinasi, ir remontuosime.“

Garantiją taikyti žada ir parduotuvė Varlė.lt. „Šiuo metu galime pasiūlyti 16 GB „iPhone 6“, jis būtų pristatytas per kelias dienas. Didesnįjį „iPhone 6 Plus“ turėsime spalio viduryje. Šiems įrenginiams bus taikoma įprasta garantija“, – sakė parduotuvės vadybininkas Tomas Morkūnas.

Užbėgo už akių

Oficialiai pirmieji naujus „Apple“ telefonus Lietuvoje atveža „Omnitel“, bet kol kas šio operatoriaus svetainėje galima tik užsiregistruoti jų pirkimui. „Omnitel“ ryšių su visuomene vadovė Daiva Selickaitė negalėjo pasakyti, kada „iPhone 6“ bus galima įsigyti: „Galiu užtikrinti tik tai, kad šiuos telefonus tikrai turėsime.“

Naujieji „iPhone“ telefonai prekyboje pasirodė penktadienį JAV, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Honkonge, Japonijoje, Puerto Rike ir Singapūre. Nuo rugsėjo 26 dienos jų galima bus įsigyti dar 20 šalių, o iki metų pabaigos jie pasieks dar 115 valstybių – ko gero, Lietuva pateks būtent į šią „bangą“.

Beje, pirmieji „iPhone 6 Plus“ pirkėjai jau praneša apie broką: nešiojamas kišenėje telefonas sulinksta. Plačiau apie tai skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.