Monika Šalčiūtė – nuvainikuota! Kas valdo lietuvišką „Facebook“?

Lietuviškame „Facebook“ darželyje naujos žvaigždės dygsta greitai, tačiau ligi šiol nė viena negalėjo pasigirti populiarumu aplenkusi tautos numylėtinę Dalią Grybauskaitę. 205 tūkst. gerbėjų turinčios prezidentės nepaveja net kiek daugiau negu 100 tūkst. sielų valdanti interneto „dvarininkė“ Monika Šalčiūtė. Tačiau tai jau praeitis! Atleisk, Monika, bet nauja lietuviškojo „Facebook“ karaliene tapo jau turinti beveik 250 tūkst. gerbėjų mergina. Lenkite galvas prieš aštuoniolikmetę dainininkę Emą Bagužaitę!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 2, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:29 PM

Statistika negailestinga ir beširdė, kaip pati fortūna. Gali metų metus šlifuoti savo meistrystę, kurti gerus darbus, demonstruoti intelektą ir sąmojį, išmintingai valdyti, genialiai dainuoti. Gali net minias gerbėjų regėti, kad ir kur pasirodysi. Tačiau galiausiai tavo populiarumą atskleis statistika. Socialiniame tinkle „Facebook“ populiarumą išreiškia gerbėjų skaičius. Ir dažnai žvaigždei tas skaičius lyg koks veidrodėlis Snieguolės pamotei sako: „Tu, be abejo, populiari, bet yra pasaulyje…“

Todėl nė nespėlioję, kas iš Lietuvos įžymybių turi daugiausia gerbėjų, pirmiausia pažiūrėkime į viešai skelbiamus „Facebook“ duomenis, kuriais pasidalijo RsV agentūra „Promo Service“.

Ar maudosi „Facebook“ populiarumo spinduliuose tokia žvaigždė kaip Radžis? O, ne! Nors turėdamas 1319 sekėjų jis šiek tiek lenkia tik 966 „patinka“ surinkusią Lietuvos primadoną Rūtą Ščiogolevaitę, bet jam net iki 4802 draugus turinčio Samo toli.

Keista, tačiau ir amžinas svajonių jaunikis Marijonas Mikutavičius „Facebook“ surinko vos 4943 „patinka“. Gal tai rodo, kad televizija ir internetas tiesiog nedera?

Taigi, populiarumo reikia dairytis kitur. Lietuvos aktorių populiarumas „Facebook“ taip pat atrodo graudžiai. Net neįdomu vardyti – daugelis nė poros tūkstančių nesurinkę.

Politikai, atrodo, nelabai populiarumu lenkia eilinį tarnautoją. Išskyrus 205 tūkst. gerbėjų turinčią oficialią Lietuvos prezidentės paskyrą. Algirdas Butkevičius turi 1725 gerbėjus, Rasą Juknevičienę seka 4808 žmonės, Rolandas Paksas surinko 6322, o Andrius Kubilius – 7940 „patinka“.

Beje, užsitęsusį Artūro Račo ir Algio Ramanausko Greitai karą bent jau „Facebook“ triuškinamai laimi pastarasis. Gausius A.Račo skundus analizuoja 1483 jo paskyros sekėjai, o Algio Ramanausko puslapį mėgsta bent 9162 gerbėjai. Tiesa, ir tai neatrodo įspūdinga žmogui, šitiek laiko iššvaisčiusiam blevyzgoms populiarinti.

Taigi, aukščiausias vietas čia valdo muzikinės scenos, humoro ir visuomenės veikėjai. Tad gal užteks kapstytis populiarumo užkaboriuose, metas apžiūrėti viršūnėles.

Štai Mantui Stonkui „Humoro klubas“ jau padovanojo 35420 „patinka“. Dainininkas Montvydas virto Donny Montell ir jau turi „Facebook“ 51 tūkst. gerbėjų. Jį šiek tiek lenkia hiphopo veteranai „G & G Sindikatas“ – 53 tūkst. juos mėgsta.

Gal humoristas Mantas Katleris savo „Facebook“ puslapyje surinko tik 9521 gerbėją, tačiau asmeninė jo paskyra turi 76 735 sekėjus, taigi juoktis mėgsta visi.

Didysis Andrius Mamontovas, atrodo, siekia paklaidinti savo paskyrose. Jo asmeninę paskyrą „Facebook“ seka 31 639 žmonės, jo, kaip žvaigždės, paskyrą mėgsta 69 tūkst. Pridėkime A.Mamontovo valdomą ir jo koncertus reklamuojančią „Foje“ paskyrą su dar 16 434 ir gausime rimtą paraišką populiariausio „Facebook“ lietuvio titului laimėti…

Ėgi, ne! Tikras lietuviško „Facebook“ princas – SEL! Na, ir kas, kad paskyrą jo vardu kūrė „Pistonų“ herojus, o ten pasirodantys pareiškimai kartais tiek svaigūs ir įžeidūs, kad net tingūs „Facebook“ prižiūrėtojai tą paskyrą blokuoja. 176 tūkst. gerbėjų sako „patinka“. Matyt, to ir reikia, kad valdytum lietuvio simpatijas, – kibiro chamizmo, sunkvežimio neišmanymo ir Eurazijos dydžio arogancijos!

Tačiau kol kas lietuviško „Facebook“ vyriško populiarumo simboliais išlieka „Radistai“. Ko gero, populiariausia Lietuvoje vyriška pora (aišku, po Dariaus ir Girėno) šiuo metu turi 207,5 tūkst. gerbėjų.

Bet grįžkime prie populiariausių moterų. Akivaizdu, kad į viršūnę lietuvaites kelia seksualumas ir gebėjimas patikti užsieniečiams. Asmeninė Justės Arlauskaitės paskyra nėra kuo nors išsiskirianti, o štai dainininkė Jazzu turi per 95 tūkst gerbėjų. Jei pridėtume dar 79 tūkst. gerbėjų turinčią „Leon Somov & Jazzu“ paskyrą, gautume stulbinantį populiarumą. Dar smagiau, kad čia jį užtikrina tik muzika.

Tačiau kad ir kaip gerai muziką pateiktum, gerai pateikta gražuolė bus populiaresnė! Tai įrodo M.Šalčiūtė. Nors jau ir nukarūnuota, buvusi lietuviško „Facebook“ valdovė turi stabiliai augantį gerbėjų skaičių. Per visas jos paskyras „Facebook“ tinkle jų susirinks apie 110 tūkst. Įspūdingas vienos jaunos mergaitės pasiekimas? Taip.

Bet yra įspūdingesnis. Ir visai nesvarbu, kad aštuoniolikmetės dainininkės Emos dainų kol kas beveik niekas negirdėjo. Svarbu, kad Austrijoje gyvenanti E.Bagužaitė sugebėjo surinkti per 246 tūkst. savo „Facebook“ paskyros gerbėjų. Štai kaip efektyviai išeina, kai suvieniji M.Šalčiūtės jaunatvišką seksualumą, sekėjus užsieniečius ir reklamos agentūrų pastangas.

Taigi, naivių ir gyvenimo gelmės pažinimu nekvepiančių frazių po pasipuošusios merginos nuotraukomis gerbėjai dabar turi dar vieną paskyrą, kurią gali mėgti. O mes galime rašyti apie dar vieną „Facebook“ sėkmės istoriją.

„Džiaugiuosi, kad tai, ką darau, yra įdomu tūkstančiams gerbėjų iš viso pasaulio. Nors gimtinėje būti tenka nedažnai, tačiau su fanais iš Lietuvos palaikau glaudų ryšį socialiniame tinkle, dalinuosi savo įspūdžiais, atsakau į žinutes, komentarus. Rašyti tenka įvairiomis kalbomis, ne tik lietuvių“, – sako 2012 m. pradžioje su daina „This is Our Time“, kuri tapo Jaunimo olimpinių žiemos žaidynių oficialiu himnu Austrijoje, išgarsėjusi EMA.

Didelę Emos gerbėjų dalį sudaro vokiškai kalbančių šalių gyventojai: vokiečiai, austrai, šveicarai. Taigi, gražuolės, štai jums ir įrodymas – bent jau kalbas mokytis verta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.