„Bitė“ pergudravo „Omnitel“

Iki šiol naujausius „Apple“ išmaniųjų telefonų modelius pirmoji Lietuvoje pasiūlydavo „Omnitel“ (bent jau iš operatorių), tačiau šįmet ją aplenkė „Bitė Lietuva“ – dalis jos klientų jau naudojasi naujausiais „iPhone 6“ modeliais.

„Bitei“ kantrybės pritrūko ir ji daliai nekantriausių klientų pardavė kelis „iPhone 6“ modelius.<br>AP nuotr.
„Bitei“ kantrybės pritrūko ir ji daliai nekantriausių klientų pardavė kelis „iPhone 6“ modelius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2014-10-03 13:34, atnaujinta 2018-01-28 17:28

Prekyba šiais telefonais keliose užsienio šalyse prasidėjo rugsėjo 19 dieną. Lietuva į šių valstybių sąrašą nepateko, bet apsukrūs verslininkai pasirūpino nedideliu skaičiumi įrenginių, kuriuos pirkėjams siūlė įsigyti su nemenku antkainiu.

Kol interneto parduotuvės mirgėjo skelbimais apie pirmuosius „iPhone 6“ Lietuvoje, mobiliojo ryšio operatoriai kantriai laukė „Apple“ malonės ir leidimo pardavinėti kelis tūkstančius litų kainuojančius telefonus. Na, bent jau „Omnitel“.

Patenkino nekantriausius

„Bitei“ kantrybės pritrūko ir ji daliai nekantriausių klientų pardavė kelis „iPhone 6“ modelius.

Jos svetainėje siūloma nusipirkti tik „iPhone 5S“, o apie naujesnį telefono modelį nė neužsimenama. Kaip tiems išrinktiesiems pavyko gauti šią deficitinę prekę? Ar jie laukė kokioje slaptoje eilėje už parduotuvės? O gal rado po prekystaliu?

Ši informacija laikoma paslaptimi, bet patikimi Lrytas.lt šaltiniai praneša, kad įrenginiai į klientų rankas pateko patogesniu būdu – nei šalti lauke, nei šnabždėtis parduotuvėje nereikėjo.

„Bitės“ korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovė Žana Jakevičienė patvirtino, kad naujuosius telefonus jau turi nedidelė dalis reikliausių operatoriaus klientų: „Verslo klientų pageidavimu esame parvežę ir pardavę ribotą skaičių naujausių „Apple“ telefonų, užsakytų per mūsų užsienio partnerius.“

Ji taip pat užsiminė, kad greitai kompaniją pasieks nauja, didesnė, siunta ir „iPhone 6“ bus galima įsigyti „Bitės“ salonuose.

Prekiauja neoficialiai?

Nors konkurentė užbėgo už akių, „Omnitel“ toliau kantriai laukia oficialaus „Apple“ leidimo.

„Kada kurioje rinkoje turi prasidėti oficiali prekyba naujausiais telefonais, nustato „Apple“. Būdami „TeliaSonera“ grupėje, mes turime tiesioginę pirkimo sutartį su „Apple“ ir esame oficialūs „iPhone“ pardavėjai Lietuvoje. „iPhone 6“ planuojame pradėti prekiauti „Apple“ nustatytu laiku kartu su kitomis mūsų regiono rinkomis“, – teigė „Omnitel“ Ryšių su visuomene vadovė Daiva Selickaitė.

Ji taip pat užsiminė, kad „Bitės“ veiksmus galima traktuoti kaip neoficialią prekybą.

Ką reiškia įsigyti „iPhone“ iš oficialaus pardavėjo? „Pirmiausia oficialus pardavėjas užtikrina, kad telefonui bus suteikta garantinė priežiūra „Apple“ autorizuotame serviso centre. Be to, oficialaus atstovo tinklas yra „Apple“ sertifikuotas. Pavyzdžiui, šiais metais „Apple“ atliko griežtą „Omnitel“ 4G tinklo sertifikavimo procedūrą gyvame tinkle, būtiną, kad 4G ryšys veiktų su „iPhone“, ir atitinkamai atnaujino „iOS“ operacinę sistemą. 4G ryšiu „iPhone“ telefonuose klientai Lietuvoje gali naudotis tik su „Omnitel“, – sakė D.Selickaitė.

Deja, oficialiam pardavėjui tenka taikstytis su tiekėjo įgeidžiais. O klientai įrenginių turi palaukti ilgiau.

„Omnitel“ kol kas tik sudaro virtualią „iPhone 6“ pirkėjų eilę ir teigia šių įrenginių dar neparduodanti. Kompanijos atstovė pastebėjo, kad susidomėjimas naujausiais „iPhone 6“ modeliais jau dabar yra dukart didesnis nei ankstesniais metais per visą registracijos laikotarpį. Telefonų siuntos tikimasi sulaukti greitu metu, kada – kol kas neaišku.

Neoficialiomis žiniomis, tai ne pirmas kartas, kai „Bitė“ anksčiau nei „Omnitel“ daliai savo klientų parūpina naujausius „iPhone“ modelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.