„Bitė“ keičia kainodarą, leis nemokamai naršyti „Facebook“

Mobiliojo ryšio operatorius „Bitė Lietuva“ trečiadienį pristatė naujus mokėjimo planus ir naujovę: pasirinkus bet kurį jų, naršymas socialiniame tinkle „Facebook“ nebus papildomai apmokestinamas, net neužsisakius jokio mobiliojo interneto plano.

Nesvarbu, kurį planą pasirinktų, naudotojai galės neribotai naršyti socialiniame tinkle „Facebook“.<br>123rf nuotr.
Nesvarbu, kurį planą pasirinktų, naudotojai galės neribotai naršyti socialiniame tinkle „Facebook“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Oct 22, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:34 AM

„Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius Pranas Kuisys tikisi, kad naujieji mokėjimo planai turės ne mažesnę įtaką mobiliojo ryšio rinkai, nei prieš maždaug metus šios bendrovės pristatytas planas „Laisvė“, suteikiantis neribotus skambučius ir SMS.

„Šiandien turime 140 tūkst. „Laisvės“ klientų – jį pasirinko apie pusė visų privačių klientų, kurie moka pagal sutartis. Tai padarė nemažą įtaką rinkai, buvo įvertinta klientų“, – sakė P.Kuisys.

Nuo šiol „Bitės“ klientai galės rinktis vieną iš penkių naujų planų: už 9,8 Lt bus suteikiama 100 min. pokalbių į visus Lietuvos tinklus, o norint papildomai gauti neribotą SMS kiekį teks primokėti 3,45 Lt. Už 18 Lt vartotojai gaus 250 minučių ir neribotus SMS, o už 24 Lt – neribotą skaičių minučių ir SMS.

Visais šiais atvejais už mobilųjį internetą teks mokėti pagal esamus įkainius. Mokantys 38 Lt per mėnesį, be neribotų pokalbių ir SMS, taip pat gaus 2 GB naršymui internete, o už 52 Lt bus suteikti 5 GB duomenų bei papildoma SIM kortelė (pvz., planšetiniam kompiuteriui), kurioje bus 3 GB nemokamo mobiliojo interneto.

Nesvarbu, kurį planą pasirinktų, naudotojai galės neribotai naršyti socialiniame tinkle „Facebook“. Kol naudosis šiuo socialiniu tinklu, už mobiliuoju internetu persiųstus duomenis mokėti nereikės.

„Visas „Facebook“ srautas – ir duomenų atsisiuntimas, išsiuntimas, filmukai, nuotraukos, – visi duomenys yra nemokami mūsų klientams, nesvarbu, kurį iš penkių naujų planų jie pasirinks“, – sakė P.Kuisys.

Kol naršys „Facebook“, naudotojas kompiuterio, telefono ar planšetės ekrano viršuje (nesvarbu, ar naudoja naršyklę, ar mobiliąją aplikaciją) matys pranešimą, kad šis naršymas nėra apmokestinamas. Tačiau paspaudus nuorodą, vedančią į kitą svetainę, arba, pavyzdžiui, „Youtube“ filmuką, bus įspėjama, kad nemokamo naršymo „zona“ paliekama.

Anksčiau siūlytų planų vartotojams nemokamas naršymas „Facebook“ nebus suteiktas.

Leis nemažai sutaupyti

Pasirinkus bet kurį planą bus galima ne tik nemokamai naudotis „Facebook“, bet ir susirašinėjimo programėle „Messenger“. „Tai reiškia, kad be jokių rūpesčių klientais galės tiek skaityti, tiek įkelti savo žinutes, nemažos apimties vaizdo klipus ar aukštos kokybės nuotraukas“, – pastebėjo P.Kuisys. Lietuvoje „Facebook“ nuolat varžosi su „Google“ dėl lankomiausio tinklalapio pozicijos. Šis socialinis tinklas lietuviams jau tapo vienu svarbiausių bendravimo kanalų.

Statistika rodo, kad net pusė aktyviausių „Facebook“ vartotojų (18–24 m.) atsikėlę ryte pirmiausia pasitikrina draugų naujienas. Lietuvoje šiuo socialiniu jau naudojasi 1,26 mln. gyventojų. „Mums labai džiugu, kad „Bitė“ ėmėsi tokio žingsnio ir savo klientams leis „Facebook“ naudotis nemokamai. Daugeliui žmonių Centrinėje ir Rytų Europoje, įskaitant ir Lietuvą, „Facebook“ tapo neatskiriama gyvenimo dalimi, kurią kartais apribodavo tik išnaudotas duomenų limitas, todėl malonu, kad dirbdami kartu su „Bite“ šią problemą išsprendėme“, – sakė Claudia Fernandes, „Facebook“ plėtros ir partnerystės vadovė Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regionams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.