Rusijos programišiai puolė Baltuosius rūmus

Programišiai įsilaužė į Baltųjų rūmų neįslaptintą kompiuterių tinklą. Įsilaužimu įtariama Rusijos vyriausybė, praneša „The Washington Post“.

Neoficialiai teigiama, kad programišiai susiję su Rusijos vyriausybe, tačiau tokias prielaidas Baltieji rūmai atsisakė komentuoti.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Neoficialiai teigiama, kad programišiai susiję su Rusijos vyriausybe, tačiau tokias prielaidas Baltieji rūmai atsisakė komentuoti.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:22 AM

Baltųjų rūmų atstovas teigė, kad įsilaužta buvo į neįslaptintą prezidento vykdomojo biuro tinklą. Tiksli data, kada tai įvyko, neatskleidžiama. „Į bet kokius tokio pobūdžio veiksmus mes reaguojame labai rimtai. Šiuo atveju ėmėmės skubių priemonių, kad įvertintume ir nutrauktume šią veiklą“, – nurodoma Baltųjų rūmų pranešime.

„Washington Post“ šaltinių duomenimis, programišiai yra susiję su Rusijos vyriausybe. Tačiau tokias prielaidas Baltieji rūmai atsisakė komentuoti.

Po įsibrovimo Baltieji rūmai kai kuriems vartotojams laikinai išjungė prieigą prie neįslaptinto tinklo.

Neoficialiais duomenimis, ataka buvo pastebėta prieš dvi ar tris savaites. Daliai Baltųjų rūmų darbuotojų buvo nurodyta pasikeisti slaptažodžius, taip pat pastebėti vidiniai tinklo sutrikimai.

„Mūsų kompiuteriams ir sistemoms nebuvo pakenkta, tačiau buvo paveikti kai kurie neįslaptinto tinklo elementai“, – teigė Baltųjų rūmų atstovas.

Tyrimą dėl šio incidento atlieka JAV Nacionalinė saugumo agentūra, Federalinis tyrimų biuras ir Saugumo tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.