„Microsoft“ užsipuolė „Google“ dėl paviešintos „Windows“ spragos

„Microsoft“ kritikuoja konkurentės „Google“ sprendimą paviešinti operacinės sistemos „Windows“ spragą, kurią numatoma ištaisyti antradienį, praneša BBC.

„Microsoft“ piktinasi, kad „Google“ nesuteikė pakankamai laiko ištaisyti spragą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Microsoft“ piktinasi, kad „Google“ nesuteikė pakankamai laiko ištaisyti spragą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-12 16:26, atnaujinta 2018-01-16 07:46

Minėtos spragos detalės buvo paviešintos sekmadienį. JAV interneto kompanija aiškina, kad jos „Project Zero“ iniciatyvos tikslas yra paskatinti kompanijas skubiau reaguoti į saugumo problemas.

„Google“ specialistai spragą „Windows 8.1“ sistemoje aptiko spalio 13 dieną ir suteikė konkurentei 90 dienų išleisti atnaujinimą, tačiau tiek laiko „Microsoft“ nepakako. Bendrovė žada pataisymą išplatinti antradienį, bet „Google“ nereagavo į jos prašymus nukelti paskelbimą.

„Microsoft“ piktinasi, kad konkurentės veiksmai kelia pavojų vartotojams.

„Šis sprendimas labiau primena ne principų laikymąsi, o norą „pričiupti“ ir nukentėti dėl to gali vartotojai. Tai, kas atrodo teisinga „Google“, ne visada yra gerai vartotojams. Mes raginame „Google“ teikti prioritetą klientų saugumui“, – teigė „Microsoft“ atstovas Chrisas Betzas.

Programuotojų bendruomenė „Google“ veiksmus vertina skirtingai: vieni teigia, kad „Microsoft“ pati kalta, jei nesugebėjo laiku ištaisyti klaidos; kiti programinės įrangos milžinę teisina, esą „Google“ neįsivaizduoja, kokią dalį kodo reikėjo pataisyti norint užlopyti spragą. Be to, atliekant bet kokius pakeitimus reikia įsitikinti, kad jie nepadarys žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.