JAV kariuomenės vadovybę puola „Islamo valstybės“ programišiai

JAV kariuomenės centrinės vadovybės „YouTube“ ir „Twitter“ paskyros buvo „nulaužtos“ programišių, kurie skelbiasi esą „Islamo valstybės“ rėmėjai, skelbia BBC.

Programišiai įsilaužė į JAV kariuomenės centrinės vadovybės „YouTube“ ir „Twitter“ paskyras.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Programišiai įsilaužė į JAV kariuomenės centrinės vadovybės „YouTube“ ir „Twitter“ paskyras.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2015, 11:18 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:12 AM

Įsibrovę į vadovybės paskyras, programišiai paliko žinutę: „Amerikos kariai, mes ateinam, laikykitės.“ Šią žinutę pasirašė „Islamo valstybė“. Nusikaltėliams taip pat pavyko paviešinti kai kuriuos karinius dokumentus.

JAV kariuomenės centrinė vadovybė šią ataką pavadino „kibernetiniu vandalizmu“, bet ne rimtu nusikaltimu. Savo pranešime jie paskelbė, kad šis išpuolis neturės jokios įtakos jų darbui ir jokia slapta informacija nebuvo paviešinta.

Įdomu pastebėti, kad į JAV kariuomenės centrinės vadovybės socialines paskyras buvo įsilaužta tuo metu, kai prezidentas Barackas Obama sakė kalbą apie kibernetinį saugumą. Kalbėdamas apie neseniai įvykusį išpuolį prieš „Sony Pictures“, B.Obama pabrėžė, kad tokie nusikaltimai gali paveikti ne tik JAV žmones, bet ir ekonomiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.