„Tele2“ smūgis „Bitei“: paleido 4G+ stotis

„Bitė Lietuva“ pernai metų viduryje suskubo pasigirti, kad į 4G ryšio tinklų kovą stos išsyk su „LTE Advanced“ (4G+) technologija. Ši kompanija žada savąjį 4G+ tinklą paleisti iki ketvirčio pabaigos, tačiau konkurentės ją jau aplenkė: „Omnitel“ šia technologija pasirūpino besibaigiant metams, o šiandien apie pirmąsias veikiančias 4G+ stotis pranešė ir „Tele2“.

„Tele2“ vadovo nuomone, 4G+ realus poreikis atsiras šių metų pabaigoje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
„Tele2“ vadovo nuomone, 4G+ realus poreikis atsiras šių metų pabaigoje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Jan 30, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:49 PM

Kad tokių stočių yra ir kad jos jau veikia, „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis žurnalistams gyvai pademonstravo penktadienį vykusiame finansinių praėjusių metų rezultatų aptarime. 4G+ technologiją palaikančiu telefonu patikrinus mobiliojo interneto spartą, pasiektas apie 163 megabitų per sekundę (Mbps) duomenų atsisiuntimo greitis.

Tiesa, Lrytas.lt žurnalistui čia pat kelis kartus patikrinus naršymo spartą įprastu 4G telefonu (t.y. nepalaikančiu 4G+), rezultatai nebuvo tokie įspūdingi – siekė 60–69 Mbps, o duomenų išsiuntimo sparta neviršijo 6 Mbps.

„LTE Advanced“ yra sekančios kartos technologija ir mes tą technologiją turime, keletą bazinių stočių. Ateityje turėsime ir daugiau, bet kol kas nemanome, kad tai yra reikalinga, nes vartotojai dar neturi telefonų“, – sakė P.Masiulis.

Jis pridūrė, kad 4G+ technologijos diegimas nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti, ir nereikalauja didelių investicijų – esą užtenka esamose, modernizuotose stotyse pakeisti vieną modulį, kuris kainuoja apie tūkstantį eurų, ir ji pradeda transliuoti 4G+.

Kiek tokių stočių jau veikia ir kur jos yra, kompanijos atstovai neatsakė, tačiau žadėjo, kad artimiausiais mėnesiais apie tai bus pateikta daugiau informacijos. 

„Tele2“ vadovo nuomone, naujosios technologijos realus poreikis atsiras šių metų pabaigoje. Pastebėjus išaugusį poreikį, kompanija žada atnaujinti didesnį stočių skaičių.

„Bitės“ atstovai svarsto, kad būtent jų atviravimas paskatino konkurentus skubiau plėtoti naują technologiją. 

Anot „Bitės“ Tinklo direktoriaus Ginto Butėno, 4G+ diegimo darbai vyksta pagal planą: „Šiuo metu 4G/4G+ ryšį teikia jau 60 bazinių stočių. Jas mūsų komanda naudoja vidiniams bandymams, kad pirmojo ketvirčio pabaigoje galėtume iškart startuoti su kokybišku ir itin greitu 4G+ tinklu didžiuosiuose Lietuvos miestuose.“

„Tele2“ ir „Omnitel" taip pat testuoja „LTE Advanced+" technologiją, kuri laboratorijos sąlygomis leidžia pasiekti apie 300 Mbps naršymo spartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.