„Netflix“ pažadėjo netrukus ateiti ir į Lietuvą

Kalbėdamas Frankfurte (Vokietija) vykusiame naujų „Panasonic“ produktų pristatymo renginyje, internetinės televizijos kompanijos „Netflix“ viceprezidentas Europoje Joris Eversas lyg tarp kitko rėžė: „Jei kas iš čia esančių mūsų paslaugos savo šalyje dar neturi, pažadu – artimiausiu metu veiksime visoje Europoje.“ Jei tiksliau – ne vėliau nei po dvejų metų. Ką tai reiškia Lietuvai? Pirmiausia – galimybę nebrangiai ir legaliai žiūrėti aukščiausios kokybės filmus ir pagaliau suprasti, kam mums toks spartus internetas ir nauji 4K raiškos televizoriai.

„Netflix“ viceprezidentas Europoje Joris Eversas Frankfurte pažadėjo, kad Lietuvą paslauga pasieks ne vėliau nei per 2 metus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„Netflix“ viceprezidentas Europoje Joris Eversas Frankfurte pažadėjo, kad Lietuvą paslauga pasieks ne vėliau nei per 2 metus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 14, 2015, 8:26 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:50 PM

„Šiandien „Netflix“ veikia visoje Amerikoje, net ir Kuboje! Europoje esame Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje... Mūsų tikslas – tapti globaliu interneto televizijos tinklu. Ir planuojame savo pasaulinį plėtimąsi baigti per artimiausius dvejus metus.

Taigi, jei šiandien jūsų šalyje nėra „Netflix“, visiškai netrukus jis ten bus. Neturime abejonės – ateities televizija yra televizija, transliuojama internetu“, – pristatydamas savo kanalo naudojamas vaizdo kokybės gerinimo technologijas bei 4K raiškos transliaciją kalbėjo J.Eversas.

Tą akimirką tarp žurnalistų salėje pasigirdęs murmesys išdavė, kad ne tik lietuviams, bet net ir rusams ši informacija pasirodė itin įdomi.

„Be abejonės, Lietuva bus šio plėtimosi dalis. Juk jei neįtrauksime jūsų, negalėsime vadintis tokiais jau pasauliniais, ar ne?“ – nors ir atsakė šiek tiek abstrakčiai, tačiau savo žodžių J.Eversas neišsižadėjo ir paklaustas tiesiai.

Deja, kol kas tikslios datos neturime, užtat bent jau sužinojome, kad vis dar esame laikomi pasaulio dalimi... Nors ir kiek prastesne už Kubą…

Na, o tiems, kas dar nežino, kokią naudą gautų matydami „Netflix" televiziją, primename: tai nebėra paprasčiausias filmų ar laidų retransliuotojas internetu. „Netflix“ kuria vis daugiau unikalaus turinio, tad turėti galimybę bet kada žiūrėti keletą 4K raiškos serialų ir krūvą filmų už 8 eurų mėnesio mokestį yra visai neblogai.

„Mes naudojame interneto galią tam, kad suteiktume vartotojui turinį, kurį jis pats gali valdyti kaip panorėjęs. „Netflix“ – tai aukštos klasės televizija, siūlanti daug unikalaus turinio, kurį gali žiūrėti kada tik patogu.

Pavyzdžiui, fantastiškai vertinamas „Breaking Bad“ serialo tęsinys (priešistorė ar paralelinė istorija) „Better Call Saul“ Europoje pasiekiamas tik per „Netflix““, – priminė Joris Eversas.

Na, o abejojantiems dėl internetu pasiekiančio turinio kokybės (nors tokių, spėtume, tarp besinaudojančiųjų internetu beveik nebeliko) J.Eversas atsakė, kad kol kas jų kanalo teikiama kokybė yra nepalyginti geresnė už visų įprastų televizijų: “Dar prieš kelerius metus interneto televizija mums siejosi su besisukančiu laikroduku ir žemos kokybės skylančiu kubeliais vaizdu. Šiandien geriausios kokybės vaizdas mus pasiekia tik internetu. Pernai „Netflix“ pradėjo vartotojams teikti „Ultra HD“ 4K raiškos televizijos paslaugą. Ir dabar planuojame būti pirmaisiais, kurie žmonėms pasiūlys HDR kokybę.

Kartu su „Panasonic“ dirbame kurdami naujus standartus, tarp jų ir aukštojo dinaminio lygio vaizdą (HDR). 4K raiškos jau pakanka, todėl dabar kalbame ne apie taškų skaičių, o apie vaizdo taškų kokybę. Visa tai tam, kad televizija kuo labiau primintų realybę.

Įsivaizduokite – žiūrite per televizorių į Saulės atsispindį ežere ir kyla noras užsidėti akinius nuo saulės. Matote ne kažkokius baltus blyksnius, o visus atspalvius – ir oranžinio užuominas ir geltoną. „Netflix“ yra unikalus kanalas, galintis pateikti visą šią HDR kokybę, nes patys kuriame turinį.

Todėl mūsų didieji filmai, tokie kaip „Marco Polo“, yra filmuojami su HDR technika ir pateikiami 4K raiška. Per šiuos metus siūlysime vis daugiau naujo 4K raiškos turinio su HDR technologija.“

Taigi turintieji 4K raiškos televizorius išties turėtų laukti „Netflix“ Lietuvoje. Tie, kurie ruošiasi pirkti tokius, gali pagalvoti, ar neverta pasidairyti į prietaisus, turinčius HDR technologiją (na, gerai, viskas juk vyko tokius televizorius pristatančiame „Panasonic“ renginyje) .

O štai paprastos televizijos gali pradėti krautis mantą – Joris Eversas pranašauja, kad po 15 metų jų tiesiog neliks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.