Nauja internautų pramoga – amžių spėjantis robotas

Kiek jums metų? Atsakymą į šį klausimą visi puikiai žinome. Tačiau ar kada susimąstėte, kokio amžiaus jus laiko aplinkiniai? Tai gali padėti sužinoti nauja interneto svetainė, kurioje jūsų amžių pagal veido bruožus nustato kompiuteriniai algoritmai.

Tinklalapio spėjimai gana taikliai atspindi, kokio amžiaus žmogus atrodo aplinkiniams.
Tinklalapio spėjimai gana taikliai atspindi, kokio amžiaus žmogus atrodo aplinkiniams.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-02 12:58, atnaujinta 2018-01-05 05:09

Užsukus į svetainę how-old.net/"="">how-old.net/"" target="_blank">How-old.net galima įkelti savo turimą nuotrauką, arba ieškoti vaizdų internete. Projektą sukūrė „Microsoft“, taigi nieko nuostabaus, kad naudojamas „Bing“ paieškos sistemos varikliukas.

Vienas mygtuko spustelėjimas ir ekrane pasirodo kompiuterio spėjimas, koks nuotraukoje užfiksuoto asmens (ar asmenų) lytis bei amžius.

Žinoma, spėjimai nėra idealūs – keliose tą pačią dieną darytose nuotraukose tas pats žmogus gali atrodyti ir 25-erių, ir 35-erių. Kartais algoritmas vaikų veidus atpažįsta kaip pagyvenusių žmonių ir sauskelnes nešiojančiam pypliui užmeta pensininko amžių. Visgi neretai spėjimai gana taikliai atspindi, kokio amžiaus žmogus atrodo aplinkiniams. Pavyzdžiui, interneto garsenybė Monika Šalčiūtė šiam algoritmui dažniau atrodo 25–30 metų amžiaus, nors iš tiesų jai 21-eri.

Beje, patikrinę savo, artimųjų ir garsenybių veidus neskubėkite išjungti tinklalapio – dar smagiau sužinoti, kaip šis algoritmas vertina išgalvotų personažų ar, pavyzdžiui, zombių amžių...

Šiuo projektu „Microsoft“ siekia tobulinti veidų atpažinimo technologijas. Beje, tai turėjo būti tik nedidelio masto bandymų tinklalapis – kompanija apie jį pranešė tik 50-ties testuotojų grupei. Tačiau netrukus svetainė tapo populiariu interneto „žaislu“. Vos per kelias valandas į tinklalapį užsuko 35 tūkst. lankytojų, o dabar juo jau dalijasi visas pasaulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.