„LOGIN 2015“ – ką būtina pamatyti, kad vėliau nesigailėtum

Gegužės 7 d. „Litexpo“ parodų ir kongresų centre susigrūdusi minia kaip ir kiekvienais metais aiškiai pasauliui skelbs, kad Lietuva nėra tik „TV pagalbos“ herojų inkubatorius, o aktyviai besidominčiųjų savo ateities kūrimu čia ne mažiau, negu reikalaujančių didesnių pašalpų. Tačiau tai, kad įsigijome bilietą ir patekome į didžiausią Lietuvoje technologijų konferenciją, dar nereiškia, jog iš jos išsinešime ką nors naudinga. Svarbiausia nepraleisti to, kas naudingiausia ir įdomiausia, tad štai ką rekomenduojame.

Pranešėjų konferencijoje išties tiek daug, kad besirenkdamas geriausią gali pražiopsoti visus.
Pranešėjų konferencijoje išties tiek daug, kad besirenkdamas geriausią gali pražiopsoti visus.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2015-05-06 17:25, atnaujinta 2018-01-04 18:47

Kadangi IT profesionalai ir žmonės, einantys į konferenciją gauti konkrečių žinių, ir patys išsiaiškino, ką jiems būtina aplankyti, šios rekomendacijos skirtos tiems, kurie tiesiog nori patenkinti savo smalsumą ir išgirsti ką nors įdomaus.

Gegužės 7 d.

Dar prieš oficialią atidarymo kalbą, kurią 10 val. rėš „Omnitel“ generalinis direktorius Danas Strombergas, bus kelis gana įdomūs pranešimai.

Taigi, jei 9 val. jau esate viduje, rekomenduotume nepasikuklinti ir užsukti paklausyti, ką kalbės „Cocos.lt“ įkūrėjas ir lietuviško „Facebook“ fenomenas (tokių, beje, šioje konferencijoje ne vienas) Mantvydas Leknickas. Kaip šiuolaikinis rašytojas laikais, kai „tikram“ poetui geriausias uždarbis yra Kultūros ministerijos dotacija, sugebėjo pritraukti 40 tūkst. sekėjų ir puikiai pardavė vien „Facebook“ reklamuotą pirmąją savo knygą „Kniedytos mintys“?

10 val. 30 min. galite nueiti pasisemti įkvėpimo iš „BoredPanda.com“ įkūrėjo. 28 m. Tomas Banišauskas įrodė, kad Lietuvoje gali gimti itin pelninga žiniasklaidos priemonė, kas mėnesį pritraukianti 30 mln. unikalių lankytojų.

O ieškantieji ne įkvėpimo, bet patarimo šiuo metu gali paklausyti „Google“ ir „Youtube“ prekės ženklų regione vadovo Damieno Vielo – kaip internete įkeltu videofilmuku pasiekti reikiamų žmonių galvas ir širdis?

Aišku, pasakojimo apie tai, kaip karvytę palikti pievoje, o didkepsnį išsiauginti mėgintuvėlyje, nepraleis niekas. Šiemet „Login“ didžiųjų šviesulių atvežė nedaug, tad Mastrichto universiteto fiziologijos profesoriaus Marko Posto pranešimo 11 val. 30 min. praleisti negalima. Na ir kas, kad mėsainis iš jo laboratorijoje išaugintos mėsos kainuoja 250 tūkst. eurų.

12 val. galima iš arčiau pažiūrėti į naująjį Vilniaus merą. Remigijus Šimašius dalysis savo patirtimi bei klaidomis žavint ir bendraujant su rinkėjais „Facebook“.

Įdomu iš sėkmingiausio Baltijos šalyse startuolio „Vinted“ įkūrėjo Justo Janausko išgirsti apie tai, kaip malonu nebedalyti savo egzistavimo į darbą ir gyvenimą, o viską kartu paversti malonia būtimi? Kaip kartu dirbant mokytis ne tik geriau atlikti darbą, bet ir kokybiškiau gyventi? Jo pranešimas – 14 val. 30 min.

15 val. tikrai verta ir smalsu išgirsti atsakymus į klausimą, ar „Youtube“ išaugins žvaigždes Lietuvoje. Kalbės apie tai ne diletantas, o Rokas Kondratas, pirmojo ir vienintelio oficialaus lietuviško „YouTube“ reklamos tinklo „Videostars“ įkūrėjas.

15 val. 30 min. galime bent mintyse padiskutuoti su darbuotojų paieškos agentūros „Master class Lietuva“ partnere Laura Duksaite, kuri mėgins paaiškinti, kodėl lietuviams labai svarbu  savo šalyje įdarbinti daugiau specialistų iš užsienio. Beje, panašią temą apie užsieniečius 16 val. plėtos „Game Insight“ atstovas Antanas Mišeikis.

Arba tiesiai eiti klausytis tokio užsienio specialisto, Vokietijos iraniečio Omido Sheibany. „Google“ naujų verslų plėtros vadovas, keliautojas ir fotografas moka įkvėpti ir turi ką papasakoti. Net ir apie tai, kaip gyventi laimingai.

Dienai baigiantis galima pailsėti ir patenkinti savo smalsumą dalyvaujant diskusijoje „Virtuali realybė – reali ir neišvengiama“ (16 val. 30 min.) arba pamąstyti apie šių laikų demokratiją  diskusijoje „Kokią naudą gausime įvedę elektroninį balsavimą“.

Gegužės 8 d.

Kam 9 ryto būtų neįdomu paklausyti paskaitėlės apie… šiukšles? Ei, neskubėk neigti – Elektronikos platintojų asociacijos direktorius Mantas Varaška neleis žiovauti ir paaiškins, kaip atsikratyti to, ko nebereikia, kai įsigyji tai, apie ką svajoji. Kaip jums toks faktas: per metus išmetame 11 Gizos piramidžių elektronikos šiukšlių.

12 val. 30 min. paklausyti Olego Šurajevo pokštų subėgs, matyt, net labiausiai susitelkę į savęs reklamavimą investuotojams startuoliai.

Nežinia, kaip jūs, o mus labai domina mobiliųjų bei kitokių modernių atsiskaitymo būdų ateitis, todėl nuo 13 val. klausysime ir Justo Noreikos iš „Paysera“, ir Vaido Adomausko iš „WoraPay“. Gal nebereikės išlaidauti piniginėms?

15 val. turime progą bent viena ausimi išgirsti apie ateities dizainą. Daugybės projektų autorius Jonas Lekevičius pasakos apie virtualios realybės galimybes ir kaip ji pakeis visą gyvenimą.

O jei neįdomi ateitis, TEO IT vadovas Andrius Šemeškevičius tuo metu kitoje salėje pasakos, kaip tos ateities sulaukti. Technologijų saugumas svarbus visiems.

Gal iš pirmo žvilgsnio lietuviui ir atrodo, kad „Twitter“ tik išsigalvojimas, kuriuo neaišku kodėl naudojasi keli ministrai ir prezidentė. Tačiau pasaulyje šis socialinis tinklas yra galingas žinios skleidimo instrumentas, todėl suprasti jį tikrai verta. Tai ir darysime 16 val. kartu su „Twitter“ EMEA partnerių vadovu Scottu Thwaitesu.

Tik nesakyk, kad jei jau atėjai į „Login 2015“, leisi sau praleisti Monikos Šalčiūtės benefisą. „Mergina iš pasakos“ 16 val. 30 min. pamėgins paaiškinti, kaip ir kodėl ji – daugiausia „Facebook“ gerbėjų turinti lietuvaitė. O jūs prieš pykdami pamėginkite tą jos paaiškinimą suprasti.

Štai tokios tos mūsų rekomendacijos, kuriomis tikrai niekam neliepiame sekti. Juk būtų išties nuobodu, jei visiems būtų įdomu tas pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.