„Microsoft“ nebeleis naujų „Windows“ versijų

„Windows 10“ bus paskutinė JAV korporacijos „Microsoft“ išleista operacinės sistemos versija. Tai praėjusią savaitę Čikagoje (JAV) vykusioje konferencijoje „Ignite“ pareiškė „Microsoft“ atstovas Jerry Nixonas.

„Windows 10“ bus išleista šią vasarą, operacinę sistemą nemokamai galės atnaujinti daugelis esamų „Windows 7“ ir „Windows 8“ naudotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Windows 10“ bus išleista šią vasarą, operacinę sistemą nemokamai galės atnaujinti daugelis esamų „Windows 7“ ir „Windows 8“ naudotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:15 AM

Jo pareiškimą oficialiai patvirtino ir pati „Microsoft“, nurodžiusi, jog ateityje „Windows“ taps paslauga ir numatoma leisti tik reguliarius operacinės sistemos atnaujinimus, skelbia BBC.

Kompanija dar nenusprendė, kaip įvardins svarbius sistemos atnaujinimus, tačiau viena aišku: „Windows 11“ laukti neverta.

Analitinės kompanijos „Gartner“ viceprezidentas Steve'as Kleynhansas pastebėjo, kad „Microsoft“ specialiai išvengė pavadinimo „Windows 9“ ir pasirinko „Windows 10“, kad atsiribotų nuo ankstesnio modelio, kuomet kas kelerius metus buvo leidžiamos naujos operacinės sistemos versijos.

Toks verslo modelis sukūrė papildomų problemų „Microsoft“ ir jos klientams.

„Kas maždaug trejus metus „Microsoft“ inžinieriams tekdavo sėsti ir kurti „sekančią puikią operacinę sistemą“, – pastebėjo S.Kleynhansas.

Programų kūrėjams tekdavo iš naujo pritaikyti savo kūrinius naujai operacinei sistemai, o vartotojai gaudavo tai, ko tikėjosi ir laukė visus tuos metus.

Be to, pačiai „Microsoft“ tekdavo investuoti milžiniškus pinigus į rinkodaros kampaniją, kad įtikintų žmones, jog jiems reikia naujojo produkto, kuris visais aspektais yra geresnis už bet ką, kas buvo išleista anksčiau.

Pasirinkus nuolatinį „Windows“ atnaujinimo modelį, korporacija išvengs pasikartojančio ciklo ir galės lengviau eksperimentuoti su operacine sistema bei naujomis funkcijomis.

Didžiąją dalį „Windows“ padalinio pajamų sudarė naujų kompiuterių su šia operacine sistema pardavimai. Specialisto nuomone, naujasis modelis to iš esmės nepakeis.

„Apskritai, tai yra teisingas žingsnis, tačiau jis yra rizikingas, – sakė jis. – „Microsoft“ teks smarkiai dirbti ir leisti atnaujinimus bei siūlyti naujas funkcijas.“

Lieka neaišku, kaip prie naujovių turės prisitaikyti verslo klientai, kaip korporacija užtikrins techninį palaikymą ir kokį apmokestinimą ji pasirinks.

„Tai nereiškia, kad „Windows“ sustings ir niekada nebejudės į priekį, – teigė S.Kleynhansas. – Atvirkščiai, bus įjungta aukštesnė „Windows“ atnaujinimų pavara.“

„Windows 10“ bus išleista šią vasarą, operacinę sistemą nemokamai galės atnaujinti daugelis esamų „Windows 7“ ir „Windows 8“ naudotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.