Kinijos išmaniųjų telefonų rinka pirmąjį ketvirtį traukėsi

Išmaniųjų telefonų eksportas į didžiausia pasaulio rinka vadinamą Kiniją susitraukė pirmą kartą per šešerius metus, rodo rinkos tyrimų bendrovės IDC pateikiami duomenys, praneša BBC.

Kinija dažnai vadinama besivystančia rinka, tačiau didžioji dauguma telefonų, parduodamų Kinijoje, yra išmanieji.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinija dažnai vadinama besivystančia rinka, tačiau didžioji dauguma telefonų, parduodamų Kinijoje, yra išmanieji.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 11, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:15 AM

Sausio-kovo laikotarpiu į Kiniją eksportuotų išmaniųjų telefonų skaičius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumenko 4 proc. ir pasiekė 98,8 mln.

Palyginus ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį ir pirmuosius tris šių metų mėnesius, eksporto apimtys krito 8 proc., praneša IDC.

Bendrovė teigia, kad toks nuosmukis susidaro dėl augančio neišparduotų prekių skaičiaus.

Kinija dažnai vadinama besivystančia rinka, tačiau iš tiesų didžioji dauguma telefonų, parduodamų Kinijoje, yra išmanieji, todėl rinka panaši į kitas jau išsivysčiusias rinkas, pavyzdžiui, JAV, Didžiąją Britaniją, Australiją ir Japoniją, – teigia „IDC China“ pareigūnė Kitty Fok. – Kaip ir pastarosiose rinkose, tik įtikinusios vartotojus ir paprastus telefonus naudojančius gyventojus įsigyti naujų išmaniųjų telefonų, bendrovės pasieks augimą Kinijos rinkoje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.