Vairuotoją nubaudė už tai, kad šis naudojosi laikrodžiu

Visi puikiai žino, kad naudotis mobiliaisiais telefonais vairuojant yra draudžiama. Tačiau ar ši taisyklė galioja ir išmaniesiems laikrodžiams? Kanados policijos pareigūnai skyrė baudą Jeffrey Macesinui už tai, kad šis vairuodamas naudojosi laikrodžiu „Apple Watch“.

Kanadoje draudžiama naudotis rankose laikomais įrenginiais, įskaitant mobiliuosius telefonus, o „Apple Watch“ yra ant riešo dėvimas įrenginys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kanadoje draudžiama naudotis rankose laikomais įrenginiais, įskaitant mobiliuosius telefonus, o „Apple Watch“ yra ant riešo dėvimas įrenginys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-01 15:16, atnaujinta 2017-11-25 06:56

Policininkai pastebėjo, kaip J.Macesinas vairuodamas žvalgėsi ir maigė išmanųjį laikrodį. Už tai jam skirta 120 dolerių bauda ir keturi baudos balai. Vyras aiškina, kad laikrodžiu tenorėjo pakeisti „iPhone“ grojusią dainą, o pareigūnų skirtą baudą ketina skųsti teismui, mat rankų nuo vairo nebuvo atitraukęs. Be to, Kanadoje draudžiama naudotis rankose laikomais įrenginiais, įskaitant mobiliuosius telefonus, o „Apple Watch“ yra ant riešo dėvimas įrenginys.

„Jis nevisai rankose laikomas įrenginys. Tai laikrodis. Jis yra ant mano riešo. Štai čia ir yra nesusipratimas – manau, tai turėtų būti tiksliai išaiškinta“, – teigė J.Macesinas.

Tai – ne pirmas kartas, kai vairuotojas nubaudžiamas už išmaniojo įrenginio naudojimą. 2013-ųjų spalį 44 metų Cecilia Abadie gavo baudą už tai, kad vairavo užsidėjusi išmaniuosius akinius „Google Glass“. Vėliau teismas baudą panaikino, kadangi policijos pareigūnas negalėjo įrodyti, kad važiavimo metu akiniai buvo įjungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.