Kompiuterių saugumo bendrovė „Kaspersky Lab“ savęs neapsaugojo

Viena garsiausių antivirusinės programinės įrangos tiekėjų „Kaspersky Lab“ aptiko, kad programišiai neseniai įsilaužė į jos pačios sistemas, praneša BBC. Pasak bendrovės atstovų, ataka buvo įvykdyta aukščiausiu lygiu, unikaliais, iki šiol nežinomais būdais.

„Kaspersky Lab“ darbuotojai nuolat ieško naujų grėsmių kitiems, tačiau šį sykį vos spėjo aptikti grėsmę sau.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Kaspersky Lab“ darbuotojai nuolat ieško naujų grėsmių kitiems, tačiau šį sykį vos spėjo aptikti grėsmę sau.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 4:43 AM

Ta pati virusinė programa, kuri buvo panaudota įsilaužiant į „Kaspersky Lab“ bendrovės duomenų bazę, buvo naudojama ir ankstesnių programišių atakų prieš aukštus pareigūnus, įskaitant ir tarptautinių derybų dėl Irano branduolinės programos dalyvius, metu.

Rusijos bendrovė tikina toliau atidžiai stebėsianti sistemas, nors mananti, kad įsilaužimą suspėta nustatyti pirminėje stadijoje.

Anot J. Kaspersksio, įsilaužėliai bandė pavogti informaciją apie įmonę ir jos klientus. Nors ir pripažįsta, kad programišiams pavyko prieiti prie tam tikrų duomenų, „Kaspersky Lab“ tikina, kad ši informacija „nėra susijusi su jos gaminamos produkcijos veikimu“, o jos klientai ir partneriai nenukentėjo ir yra saugūs.

„Šnipinėti kibernetinio saugumo bendroves – labai pavojinga tendencija, – sakė bendrovės vadovas Jevgenijus Kasperskis. – Vienintelis būdas apsaugoti pasaulį yra steigti priežiūros institucijas ir įmones, atvirai kovojančias su tokiais išpuoliais. Mes visada pranešame apie išpuolius, nesvarbu, kas būtų jų autorius.“ 

Kenkėjiška programa neįrašo jokios informacijos į diską, bet išlieka kompiuterių atmintyje, todėl ją labai sunku susekti. „Kaspersky Lab“ teigia dar „ankstyvą pavasarį“ aptikusi tokių saugumo spragų, kurias apibūdino kaip „vieną sudėtingiausių kampanijų, kokias teko stebėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.