Patikėjo mitu, kad lietuviai išrado krepšinį

Aviacijos ekspertai iš užsienio patikėjo mitu, kad lietuviai išrado krepšinio žaidimą.<br>Kadras iš „YouTube“
Aviacijos ekspertai iš užsienio patikėjo mitu, kad lietuviai išrado krepšinio žaidimą.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2015, 11:27 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 5:20 AM

Faktu, kad lietuviai mėgsta rožinės spalvos sriubą, vis dar galima nustebinti daugiau nei 60 proc. užsieniečių. Tiek pat aviacijos srityje dirbančių ekspertų klaidingai galvojo, kad būtent lietuviai išrado krepšinio žaidimą.

Tokius atsakymus pateikė tarptautiniame aviacijos renginyje „Regional Airport‘ Conference and Exhibition“ dalyvavę ekspertai iš užsienio. Jų buvo prašoma balsuoti, ar pateikti faktai apie Lietuvą ir lietuvius yra tiesa, ar tik mitas.

Savo atsakymų teisingumu jie galės įsitikinti kitąmet, kai vienas svarbiausių aviacijos pasaulio renginių vyks Vilniuje.

Kasmetiniame renginyje, vykusiame Islandijos sostinėje Reikjavike, dalyvavo 250 aviacijos pasaulio lyderių iš visos Europos. Jie aktyviai įsitraukė į Lietuvos oro uostų pasiūlytą žaidimą ir mobiliąja programėle balsavo už dažniausiai pasitaikančius mitus apie mūsų šalį.

Programėlės duomenimis, net 89 proc. dalyvių teisingai atsakė į klausimą apie Lietuvos sostinę ir balsavo už Vilnių, o ne už Rygą. Su kitais klausimais aviacijoje dirbantiems žmonėms sekėsi sunkiau: 62 proc. klaidingai galvojo, kad būtent lietuviai išrado krepšinio žaidimą. Vos 37 proc. dalyvių spėjo, kad lietuviai mėgsta rožinę sriubą – šaltibarščius, o apie kanapių naudojimą kulinarijoje teisingai atsakė vos 11 proc. žaidimo dalyvių.

„Norėdami kolegas iš anksto supažindinti su Lietuva, pasirinkome mitų temą ir šmaikščiai pažvelgėme į gandus, kurie sklando apie mūsų šalį ir žmones. Džiugu, kad mačiusieji filmuką jį įsiminė ir jau nekantrauja paragauti rožinės sriubos“, – sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Vilniuje renginys „Regional Airport‘ Conference and Exhibition“ vyks 2016-ųjų gegužės 11–13 dienomis.

Daugiau nei 8 minutes trunkantį filmuką, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko humoristas Justinas Jankevičius, Lietuvos oro uostų užsakymu sukūrė reklamos agentūra „Adell Taivas Ogilvy“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.