Įvertino mobiliojo interneto spartą: „Tele2“ teks pasitempti

Didžiųjų Lietuvos miestų gatvėse ir pagrindiniuose šalies keliuose mobiliojo interneto spartos matavimus atlikusi Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) paskelbė pirmuosius rezultatus. Prasčiausius rezultatus iš visų mobiliojo ryšio tiekėjų pademonstravo „Tele2“ – jos ryšys buvo beveik du kartus lėtesnis nei lyderės „Omnitel“.

RRT tikisi, kad ši sistema bus naudinga vartotojams, padės įvertinti jiems teikiamų paslaugų kokybę ir priimti tinkamus sprendimus renkantis jų poreikius atitinkančias paslaugas.<br>123rf nuotr.
RRT tikisi, kad ši sistema bus naudinga vartotojams, padės įvertinti jiems teikiamų paslaugų kokybę ir priimti tinkamus sprendimus renkantis jų poreikius atitinkančias paslaugas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Jun 19, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 8:01 AM

Remiantis RRT šįmet atliktais matavimais, vidutinė mobiliojo interneto sparta „Tele2“ 3G tinkle siekė 6,57 megabito per sekundę (Mbps), o 4G LTE tinkle buvo dukart didesnė (13,05 Mbps).

Bitė Lietuva“ rezultatai buvo geresni: jos 3G tinkle vidutinė interneto sparta siekė 7,8 Mbps, o 4G tinkle – 25,08 Mbps.

Geriausius rezultatus bandymų metu pavyko pasiekti „Omnitel“: jos 3G ryšio vidutinis interneto greitis buvo 10,23 Mbps, o 4G LTE – 26,6 Mbps.

Visų operatorių 3G tinkluose buvo atliktas panašus kiekis matavimų – apie 2,7 tūkst. Tiesa, 4G tinkluose atliktų matavimų skaičius skyrėsi: „Omnitel“ atveju atlikta 2,5 tūkst. patikrinimų, „Tele2“ – 2,3 tūkst., o „Bitė Lietuva“ – tik 584. Anot RRT atstovų, šis skirtumas susidarė dėl to, kad pastaroji kompanija 4G LTE paslaugas pradėjo teikti tik šių metų balandžio mėnesį. 

„Tele2“ turi kur tobulėti

„Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas neskubėjo daryti išvadų apie matavimų rezultatus. „Pirmiausia mes pasižiūrėsime į tuos rezultatus, į matavimų metodikas, kaip viskas buvo atlikta. Ir jei metodika tvarkinga, vadinasi, mes turėsime kur tobulėti“, – sakė jis.  

Taip pat jis pastebėjo 4G ryšio signalo stiprumo skirtumus: „Tele2“ atveju, jis buvo stipresnis nei kitų dviejų konkurentų. „Svarbu ne tik sparta, bet ir ryšio kokybė. Kol kas mes investuojame į tinklo plėtrą ir siekiame užtikrinti kokybišką signalą, ką ir rodo matavimai“, – teigė A.Baranauskas.  

„Omnitel“ sustoti neketina

Kompanijos „Omnitel“ matavimų rezultatai nenustebino – esą jie atspindi realią situaciją galutiniam vartotojui. „Nors „Omnitel“ Lietuvoje turi daugiausiai mobiliojo interneto vartotojų, kurie suvartoja daugiau duomenų nei visų kitų operatorių klientai kartu sudėjus, tuo pat metu sugebame užtikrinti ir didžiausią naršymo spartą. Tai pasiekti „Omnitel“ leidžia didelė tinklo talpa ir geriausia aprėptis šalyje“, – matavimų rezultatus vertino „Omnitel“ Tinklo ir IT infrastruktūros skyriaus vadovas Mindaugas Varanauskas.

Jis priminė, kad kompanijos 4G ryšys jau pasiekiamas 90 procentų Lietuvos gyventojų, juo galima naudotis daugiau nei 90 Lietuvos miestų ir 180 miestelių. „Tačiau sustoti nesirengiame – ir toliau nuolat plečiame tinklo talpą bei aprėptį, dėl to kyla ir naršymo sparta“, – pridūrė M.Varanauskas.

Nauda vartotojams

RRT patikrino ir paslaugą „Mezon“ teikiančio Lietuvos radijo ir televizijos centro tinklo kokybę: atlikus 2,2 tūkst. matavimų nustatyta, kad vidutinis šios paslaugos interneto greitis siekia 5,61 Mbps.

Kontroliniai matavimai buvo atlikti iš važiuojančios transporto priemonės. Tarnybos tikslas – atlikti bandomuosius matavimus kuo platesnėje geografinėje teritorijoje. Matavimų žemėlapį galite rasti čia

RRT tikisi, kad ši sistema bus naudinga vartotojams, padės įvertinti jiems teikiamų paslaugų kokybę ir priimti tinkamus sprendimus renkantis jų poreikius atitinkančias paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.