Rusai su vėliava stoja prieš vaivorykštinius veidus „Facebook“

Atrodo, aiškėja dar viena paslaptingos ruso sielos paslaptis – kai kurie jų savo šalį prilygina lytinei orientacijai. Solidarizuodamiesi su ir Lietuvoje gausiai sutinkamais neandertaliečiais Rusijos homofobai mano atradę tinkamą atsaką tiems, kas pritardami gėjų santuokų legalizavimui JAV savo paskyrų veidukus perdažė vaivorykšte. Rusai puolė veidus dažyti savo šalies vėliavos spalvomis, o niekindami nuorodą „meilė nugali“ pakeitė ja „didžiuojuosi, kad esu rusas“.

Kova prieš kitokius, kova prieš kitus – ar dar liks draugų stojus į kovą prieš visą pasaulį?
Kova prieš kitokius, kova prieš kitus – ar dar liks draugų stojus į kovą prieš visą pasaulį?
Kol kas aktyviausiai savo perdažo „Twitter“ ir „Vkontakte“ naudotojai.
Kol kas aktyviausiai savo perdažo „Twitter“ ir „Vkontakte“ naudotojai.
Daugiau nuotraukų (2)

Arnoldas Lukošius

Jun 29, 2015, 8:39 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:11 PM

Tai, kad Rusijoje meilė nugali ne visada, jau kurį laiką žino kiekvienas ukrainietis. Tačiau tai, kad rusai savo valstybę prilygina lytinei orientacijai ir suvokia ją, kaip tolerancijos antonimą – kažkas naujo.

O kaip kitaip paaiškinti, kad pasipiktinę vaivorykštinių veidukų gausa jie nesugalvojo nieko kito, kaip savo veidukus „Facebook“ perdažyti Rusijos vėliava. Kurią, beje, labai nerusiškai vadina „trikoloru“, bet šį sykį ne apie tai.

Pirmasis iniciatyvą savo socialinio tinklo paskyroje vėlų birželio 27-osios vakarą paskelbė toks grafikos dizaineris Rišadas Šigapovas. Vėliau radijo stočiai RSN jis paaiškino, kad sulaukęs daugybės draugų prašymų padėti kažkaip pakeisti jų profilių nuotraukas ir pats būdamas už „šeimos vertybes“, sugalvojo štai tokį sprendimą.

Jau kurį laiką aršiai kovojanti prieš bet kokias seksualinių mažumų teises, 2013 m. Rusijos valdžia priėmė įstatymą „ginantį vaikus nuo informacijos propaguojančios tradicinių šeimos vertybių neigimą“.

Šalies neandertaliečiai tai suvokė kaip žalią šviesą prievartai prieš gėjus. Šaly suklestėjo ekstremali homofobija, o žmogaus teisių gynėjai praneša apie nuolatinius fizinius išpuolius prieš kitokius.

Rusijos ortodoksų cerkvė irgi nuošaly nelieka, tad jos atstovas JAV aukščiausiojo teismo sprendimą išvadino „bedievišku ir nuodėmingu“.

„Amerikietiškos demokratijos gerbėjai, kurie vis dėlto laikosi tradicinių pažiūrų po tokio sprendimo, turėtų labai rimtai susimąstyti“, – pasakė dievobaimingas vyras.

Iškart po to, kai „Facebook“ pradėjo atsirasti pirmieji vaivorykštiniai veidai, bylomis prieš gėjus pagarsėjęs Sankt Peterburgo teisininkas Vitalijus Milonovas kreipėsi į interneto cenzūra užsiimančią „Roskomnadzor“ ir pareikalavo tokį veiduką prilyginti homoseksualumo propagandai ir šaly išvis uždrausti „Facebook“.

„Šis socialinis tinklas neriboja naudotojo amžiaus, neįmanoma sukontroliuoti, kiek ten yra nepilnamečių. Taigi, būtų visai logiška Rusijos teritorijoje „Facebook“ išvis uždrausti“, – aiškino teisininkas RSN.

Tiesa, kol kas „Facebook“ neuždraustas, o tokie mylintys, tikintys ir puoselėjantys tikrąsias šeimos vertybes rusai kruopščiai ir su meile perdažinėja savo veidukus baltai-mėlynai-raudonomis juostomis. Juk galima mylėti ir neapykantą, kaip dainavo užmirštais demokratijos laikais viena gera Rusijos grupė.

„Draugai mano!!! Legalizavus JAV vienos lyties asmenų santuokas „Facebook“ populiarėja akcija, kurios metu šio sprendimo šalininkai perdažo savo profilio veidukus vaivorykštės spalvomis. Rusija, šalis, kurie nepakenčia visų tų py…rastų, parengė atsaką. Vis daugiau vartotojų perdažo savo veidus rusiško trikoloro spalvomis. Kviečiu visus neabejingus – grąžinkime vaivorykštę vaikams“, – savo paskyroje rašo naiviai aktyvi Kazanės gyventoja Ania Enikeeva.

Ir pasidalina visais „haštagais“ – #pridetobestraight #pridetoberussian #гордбытьрусским #гордбытьнатуралом.

Matyt, jai aiškinti, kad vaivorykštės iš vaikų niekas neatėmė, o atėmęs iš kitų meilę pykčiu auklėtiems savo vaikams laimės daugiau nesuteiksi, beviltiška. Kaip beviltiška ir tiems, kurie negalvoję žino kokiais žodžiais reikia išvadinti visus homoseksualų rėmėjus, aiškinti, kad daugiau laimės susikurtų gerindami savo, o ne gadindami kitų gyvenimus.

Na, bet internetas kantrus, o socialiniai tinklai tolerantiški visiems… Ai, tiesa, yra tų, kurie netoleruoja šio žodžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.