Telecentras apskundė mobiliojo ryšio operatorius

Valstybės valdoma bendrovė Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) kreipėsi į Konkurencijos tarybą prašydama pradėti tyrimą dėl galimų mobiliojo ryšio operatorių kartelinių susitarimų.

Telecentras įtaria galimą mobiliojo ryšio operatorių kartelį derinant veiksmus dėl dalyvavimo radijo dažnių aukcione.<br>D.Umbraso nuotr.
Telecentras įtaria galimą mobiliojo ryšio operatorių kartelį derinant veiksmus dėl dalyvavimo radijo dažnių aukcione.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 3:18 AM

Telecentras įtaria galimą mobiliojo ryšio operatorių kartelį derinant veiksmus dėl dalyvavimo radijo dažnių aukcione.

Bendrovė mano, kad operatorių susitarimai ir bendradarbiavimas, siekiant suderinti veiksmus bei situacija, kai operatoriai su Ryšių reguliavimo tarnyba neviešai derina būsimo aukciono sąlygas, galimai pažeidžia konkurencijos teisės reikalavimus ir kitų potencialių aukciono dalyvių, tarp jų ir Telecentro, teises ir teisėtus interesus.

Telecentro įtarimus sukėlė trijų mobiliojo ryšio operatorių šių metų liepos 2 dieną išsiųstas kreipimasis į prezidentę, Vyriausybę, Susisiekimo ir Finansų ministerijas, Seimo informacinės visuomenės plėtros komitetą ir Ryšių reguliavimo tarnybą, kuriame operatoriai sutartinai teigia palaikantys RRT parengtą aukciono projektą ir sutartinai nurodo, kokios sąlygos turi būti įtrauktos į aukciono sąlygų aprašą.

„Viešajai konsultacijai paskelbtas aukciono sąlygų aprašo projektas parodė, kad operatorių sutartinai pateikti nurodymai galimai buvo paveikūs. Dauguma operatorių rašte nurodytų nuostatų į projektą buvo perkeltos beveik pažodžiui, nustatant potencialiems rinkos dalyviams neproporcingai aukštus ir sunkiai įgyvendinamus reikalavimus. Todėl, atsižvelgdami į įtariamus operatorių pažeidimus bei galimų neigiamų pasekmių konkurencijai ir vartotojams mastą, paprašėme Konkurencijos tarybą visas su šiuo klausimu susijusias aplinkybes ištirti“, – sako Telecentro generalinis direktorius Remigijus Šeris.

Lrytas.lt anksčiau rašė, kad RRT paskelbto aukciono projekto dėl 900 ir 1800 MHz radijo dažnių sąlygos Telecentrui yra ne itin palankios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.