Konkurencijos taryba pamokė Telecentrą

Trijų didžiųjų mobiliojo ryšio operatorių kartelinį susitarimą įtarianti valstybės bendrovė Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) viešai pasigyrė, kad dėl to kreipėsi į Konkurencijos tarybą. Pastaroji sugėdino teisybės ieškančią valstybės įmonę.

Mobiliojo ryšio bendrovės teigia, kad valstybės užnugarį turinčiai įmonei rinkoje, kur vyksta sveika ir efektyvi konkurencija, vietos nėra.<br>123rf nuotr.
Mobiliojo ryšio bendrovės teigia, kad valstybės užnugarį turinčiai įmonei rinkoje, kur vyksta sveika ir efektyvi konkurencija, vietos nėra.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2015, 4:21 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 4:34 PM

Reaguodama į Telecentro išplatintą pranešimą spaudai, Konkurencijos taryba pabrėžė, kad viešas informacijos atskleidimas apie jai pateiktus prašymus ištirti galimus kartelius kenkia įrodymų surinkimui, vykstančių ir būsimų tyrimų eigai.

„Konkurencijos taryba nuolat atidžiai stebi daugelį rinkų. Maloniai kviečiame ūkio subjektus, vartotojus ar verslo asociacijas, turinčias pažeidimų įrodymų, konfidencialiai pasidalinti šia informacija su Konkurencijos taryba ir taip realiais darbais prisidėti prie konkurencingesnės verslo aplinkos kūrimo“, – rašoma tarybos pranešime.

Trintis tarp Telecentro ir mobiliojo ryšio operatorių padidėjo paaiškėjus, kad valstybės įmonė planuoja keisti šiuo metu naudojamą ir nepasiteisinusią „WiMax“ technologiją mobiliojo ryšio bendrovių naudojama LTE. Tokiu atveju ji galėtų tapti ketvirtuoju mobiliojo ryšio operatoriumi Lietuvoje ir teikti ne tik duomenų perdavimo, bet ir skambučių, SMS bei kitas paslaugas.

Mobiliojo ryšio bendrovės teigia, kad valstybės užnugarį turinčiai įmonei rinkoje, kur vyksta sveika ir efektyvi konkurencija, vietos nėra. Telecentras trauktis neketina ir pačius operatorius kaltina karteliu derinant veiksmus dėl dalyvavimo radijo dažnių aukcione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.