„Android“ įrenginio apsauga slaptažodžiu – beprasmė

Jei jūsų telefone ar planšetėje įdiegta „Android Lollipop“ operacinės sistemos versija ir ekrano užrakto apsaugai naudojate slaptažodį, patariame jį pakeisti PIN kodu arba užrakto kombinacija.

Ši spraga aktuali tik „Android Lollipop“ operacinės sistemos naudotojams – jie sudaro apie 21 proc. visų „Android“ įrenginių savininkų.<br>123rf nuotr.
Ši spraga aktuali tik „Android Lollipop“ operacinės sistemos naudotojams – jie sudaro apie 21 proc. visų „Android“ įrenginių savininkų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-16 18:12, atnaujinta 2017-10-15 12:23

Teksaso universiteto tyrėjai aptiko spragą, kuri leidžia pašaliniams „apeiti“ slaptažodžio prašantį langą, skelbia BBC.

Paaiškėjo, kad bandant atrakinti telefoną ar planšetę įvedus ypač ilgą slaptažodį, ekrano užrakto apsauga „nulūžta“ ir dalis įrenginio funkcijų tampa prieinamos. Tyrėjams pavyko gauti prieigą prie telefone esančių duomenų ir programėlių.

Ši spraga aktuali tik „Android Lollipop“ operacinės sistemos naudotojams – jie sudaro apie 21 proc. visų „Android“ įrenginių savininkų.

Trečiadienį „Google“ išplatino operacinės sistemos atnaujinimą „Nexus“ įrenginių savininkams, kuris išsprendžia šią problemą. Tačiau kitų įrenginių naudotojai lieka pažeidžiami. Jiems patariama slaptažodį pakeisti PIN kodu arba užrakto kombinacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.