Ką savo telefone laiko tikras krepšinio mėgėjas?

Įsibėgėjus Europos krepšinio čempionatui ir vis didėjant jauduliui dėl kiekvienos pergalės, didžioji dalis lietuvių negali praleisti nei vienų rungtynių. Tačiau ką daryti, jei darbo metu vykstančių rungtynių pamatyti nepavyksta, arba, jei dingus elektrai visi planai smagiai praleisti vakarą prie televizoriaus žlunga?

Vis daugiau žmonių išmanųjį telefoną naudoja kaip patogią alternatyvą keliaujant, dirbant ar dėl kitų priežasčių norimo turinio negalint stebėti namuose.<br>123rf nuotr.
Vis daugiau žmonių išmanųjį telefoną naudoja kaip patogią alternatyvą keliaujant, dirbant ar dėl kitų priežasčių norimo turinio negalint stebėti namuose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 2:23 PM

Pirma: giliai įkvėpkite ir paieškokite kišenėje telefono – varžybas galite tiesiogiai stebėti internetu. Darbo metu ar keliaudami tai daro vis daugiau lietuvių. Mobiliojo ryšio operatoriams nauji žmonių įpročiai tampa iššūkiu. Štai per dramatišką pirmadienio popietės dvikovą su belgais „Omnitel“ tinkle suvartota net šešiskart daugiau duomenų nei įprastai tokiu metu – 3 terabaitai.

Kai Lietuvos rinktinė į kovą stoja žiūrovams patogesniu metu savaitgalį ar po darbo, persiunčiamų duomenų srautas šokteli nuo įprasto tokiam metui 0,5 TB iki 1,5 TB per kiek ilgiau nei pusantros valandos. Maždaug tiek mobiliųjų duomenų suvartota per lietuvių rungtynes savaitgalį su Ukraina, Latvija ir Gruzija, taip pat vakare po darbo žaidžiant su Estija bei Čekija.

„Pastebime, kad vis daugiau klientų išmanųjį telefoną naudoja kaip patogią alternatyvą keliaujant, dirbant ar dėl kitų priežasčių norimo turinio negalint stebėti namuose. Pats tuo įsitikinau praėjusio ketvirtadienio vakarą, kai po vieno renginio, užuot skubėję namo, žmonės sustoję savo išmaniuosiuose stebėjo lemiamas pratęsimo tarp Lietuvos ir Čekijos akimirkas“, – sakė „Omnitel“ Tinklo ir IT infrastruktūros skyriaus vadovas Mindaugas Varanauskas.

„Samsung“ atlikto tyrimo duomenimis, 43 proc. 18–24 metų amžiaus žmonių yra linkę pakeisti televizoriaus žiūrėjimo įpročius ir pirmenybę teikia vaizdo transliacijoms savo telefone, nors 48 proc. vyresnio amžiaus žmonių to dar negali įsivaizduoti.

Ką veikti ilgosios pertraukos metu?

Tam, kad netektų nuobodžiauti, bet tuo pačiu ir neužgesintumėte krepšinio aistrų, puikus laiko praleidimo būdas – žaidimai telefone.

Viena iš populiariausių krepšinio programėlių skirta „Android“ telefonams yra „Real Basketball“. Šį žaidimą galima žaisti ne tik vienam, bet ir dviese, tad jei turite dėl krepšinio pamišusį bičiulį, šis žaidimas kaip tik jums.

Interaktyvioje žaidimo aplinkoje galėsite pasirinkti – norite žaisti krepšinį gatvės stiliaus ritmu ar savo žaidėjui suteikti galimybę atsidurti NBA krepšinio lygos rungtynėse. O galimybė išsirinkti mylimos komandos marškinėlius ir jais papuošti savo žaidėją tik dar labiau paskatins siekti geriausių rezultatų.

Jeigu mėgstate greitą, azartišką krepšinį – jus pradžiugins mobilioji aplikacija „Basketball Shot“. Per tam tikrą laiką sumesti kuo daugiau kamuolių į krepšį – va čia tai iššūkis! Pasiekimų lentoje galėsite įrodyti, jog nesate prastesnis už Joną Valančiūną. Na, bent jau virtualiame pasaulyje...

Tikri aistruoliai krepšinio naujienas seka ir Europos krepšinio čempionatui pasibaigus. Naujienos jūsų kišenėje atsidurs parsisiuntus tokias programėles kaip „Basketball News“, o besidomintys amerikietiškuoju krepšiniu galės įdiegti „Sports News of NBA“ programėlę. Programėlėse galėsite sekti įvairių rungtynių rezultatus, peržiūrėti gražiausių metimų vaizdo įrašus, žiūrėti tiesiogines transliacijas ir sužinoti artėjančių rungtynių tvarkaraščius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo