„Apple“ įkišo nosį pas konkurentą – nurovė visą galvą

Štai ko sulauki, kai lendi ten, kur tavęs nekvietė. Kai kurie matyt pastebėjote, kad „iPhone 6s“ pristatymo metu „Apple“ pasigyrė, kad „Google Play“ parduotuvėje patalpino pirmąją savo programėlę, skirtą norintiems savo „Android“ telefoną pakeisti į „iPhone“. Tik, štai, programėlės kūrėjų arogancija nesužavėjo „Android“ vartotojų – absoliuti dauguma jų ne tik skiria šiai vieną žvaigždutę, bet ir komentaruose išsako viską, ką galvoja apie „Apple“.

Štai taip „Android“ gerbėjai įsivaizduoja „Apple“ dabartį ir ateitį.<br>Montažas iš Reuters/Scanpix nuotr.
Štai taip „Android“ gerbėjai įsivaizduoja „Apple“ dabartį ir ateitį.<br>Montažas iš Reuters/Scanpix nuotr.
„Google Play“ parduotuvėje pirmoji „Apple“ programėlė pasitikta kirviais ir šakėmis.
„Google Play“ parduotuvėje pirmoji „Apple“ programėlė pasitikta kirviais ir šakėmis.
Daugiau nuotraukų (2)

Arnoldas Lukošius

2015-09-18 11:57, atnaujinta 2017-10-15 05:51

Rašant šį tekstą programėlė „Move to iOS“ jau buvo surinkusi 4696 vienos žvaigždutės (prasčiausių) įvertinimų ir jos vertinimo vidurkis tesiekė 1,8 žvaigždutės.

Tiesa, reikia pastebėti, kad bent 1167 vartotojai jai skyrė penkias žvaigždutes, tačiau gerų atsiliepimų aptikti taip ir nepavyko. Užtat, sužinoti, kodėl ištikimi „Android“ gerbėjai nemėgsta „Apple“, galima itin išsamiai. Ir žodžių komentatoriai nesirinko.

Gal dėl to šiek tiek kalti ir programėlės kūrėjai, kurie, pirmiausia, visiškai nepaisė „Android“ aplinkoje įprastos dizaino estetikos, antra, programėlės ekrane, rodančiame, kad duomenų perkėlimas užbaigtas, itin arogantiškai įrašė:

„Savo „Android“ antrinėms žaliavoms galite nemokamai priduoti bet kurioje „Apple Store“ parduotuvėje.“

Žodžiu, „Android“ gerbėjai pradėjo varžytis, kas parašys sarkastiškesnį komentarą, o neformali „Google Play“ parduotuvės aplinka tam itin palanki.

„Nediekite, jei nenorite lobotomijos! Ar tikrai manot, kad žmonės nori persikraustyti į pilną draudimų ir ribojimų ekosistemą, kur negali nė išbandyti programėlės, kol jos nenusipirkai? „Google“, kodėl leidai jiems čia įdėti šitą programėlę? Ai, tiesa, tu gi skatini kūrybingumą ir už tai neapmokestini. Tiesą sakant, labiausiai mane stebina, kad už šią programėlę „Apple“ neprašo 20 dolerių“, – rašo Benas Barlettas.

„Brangusis „Apple“, parsisiunčiau šią programėlę tikėdamasis, kad galėsiu iš „Android“ pereiti į „iOS“. Sudeginau visus savo pieštukus, nes vienintelis vertas rašymo įrankis yra šventasis „Apple“ pieštukas. Pasiryžau parduoti vieną inkstą, nes man labai reikia auksinio „Apple“ laikrodžio. Ir dabar man būtinai reikia „iPhone 6s“, nes 3D lietimas atrodo labai intymus būdas geriau pažinti savo telefoną“, – netveria sarkazmu J.Perezas.

„Apgaulė! Išmėginau šią programėlė ant savo nuostabaus „LG G3“, nes norėjau „iPhone 6+“ su „iOS 9“. Vietoj to ji pavertė mano telefoną „BlackBerry Curve“. Išdiegiu ir kreipiuosi į teismą dėl melagingos reklamos“, – šaiposi I.Loghinas.

„Ką??? Ai, tai dabar jūs norite, kad „Android“ vartotojai pereitų prie jūsų taip vadinamo aukščiausio lygio produkto, kurį kuriate kopijuodami funkcijas nuo kitų sistemų ir vadindami tai „technologiniu proveržiu“. Nereikia“, – sako R.Jaiswalas.

Parsisiunčiau šią programėlę ir mano telefonas staiga labai sulėtėjo, nustojo veikti ir pradingo visi ekrano valdikliai, dingo NFC ir bevielis įkrovimas. Be to, dabar įjungtas jis save vadina „iPhone“, o žmonės į mane keistai žiūri. Ir dar atėjo tas keistas vyras su šunim, kuris mėgina nuginti mane į tą aptvertą daržinę. Man anksčiau patiko mėtų padažas, o dabar jis mane gąsdina. Gal dėl to kalta ši programėlė“, – užsimindamas apie „iPhone“ konstrukcijos ir operacinės sistemos apribojimus juokauja Jonathanas M.

„Kim Jon-Un. Jei „Apple“ būtų šalis, tai būtų Šiaurės Korėja. Panašu, kad „Apple“ puola mūsų laisvę, nori kontroliuoti viską, ką darome savo telefonuose ir už tai dar nulupti iš mūsų krūvą pinigų. Labai ačiū, kad išmėginote šią pigią taktiką, bet esu patenkintas ir tuo kur esu, ir tuo kokį telefoną turiu.

Dabar galite eiti papurkštauti ir išmėginti šią taktiką ant „iAvinų“, kurie, esu įsitikinęs, tikrai pasiduos jums. Peace“, – rašo Akshatas Singhas.

„Tegul man šauna į veidą, bet aš nepereisiu į tą uždarą kontroliuojamą erdvę. Po kelių metų „Apple“ virs dar vienu „BlackBerry“. Jei naudojate šią programėlę, tai ir nusipelnėte mokėti daugiau, o gauti mažiau. „Apple“ savo komunistinėje sistemoje niekuomet neleistų nieko panašaus. „Google“ pernelyg draugiškas toms „iAvims“, – piktinasi Robertas Kirshas.

Žodžiu. Minčių seka aiški, o jei norite paskaityti daugiau, apsilankykite „Google Play“ parduotuvėje čia. Ne visi tokie radikalūs, bet ir draugiški patarimai ne ką mažiau žeidžia.

„Brangusis „Apple“. Perėjau į „Android“ todėl, kad „Google“ nuolat talpino geriausias savo programėles į „App Store“ ir darė jas prieinamas „iOS“ vartotojams. Man programėlės patiko, tiek susidomėjau, kad buvo logiška pakeisti visą sistemą ir įsigyti „Android“ telefoną. Padarykite tą patį (pritaikykite savo geriausias programėles „Android“ ir leiskite prie jų jungtis sukūrus „Apple ID“) ir žmonės galbūt vėl grįš prie „iPhone“, – rašo vartotojas Williamas Collas.

Žodžiu, linksmybės tęsiasi. Lieka palinkėti, kad kuo ilgiau žaliasis žmogeliukas ir obuolio graužtukas stumdytųsi – ir mums įdomiau, ir kūrybinei aplinkai naudinga. Juk galiausiai viskas susiveda ten pat – kiekvienas renkasi tai, kas jam labiau tinka ir po to džiaugiasi tuo, kas patinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.