„Skype“ paaiškino, kas įvyko juodąjį pirmadienį

Populiarios susirašinėjimo programos „Skype“ savininkė „Microsoft“ visą pirmadienį ieškojo problemos, dėl kurios dalis vartotojų negalėjo prisijungti prie tinklo, nematė kitų prisijungusių kontaktų ir negalėjo atlikti skambučių internetu. Ją ištaisyti ir įprastą tinklo darbą atstatyti pavyko praėjus daugiau nei pusei paros.

Prisijungti prie „Skype“ ir naudotis programa dalis vartotojų negalėjo dėl problemos tinkle.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prisijungti prie „Skype“ ir naudotis programa dalis vartotojų negalėjo dėl problemos tinkle.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2015, 11:04 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 1:59 PM

Dar pirmadienio popietę „Skype“ tai vieniems, tai kitiems vartotojams laikinai prisijungdavo prie tinklo, bet neilgam. Dauguma lietuvių taip ir nesulaukė, kol problema buvo galutinai ištaisyta – patys „Skype“ atstovai apie tai pranešė antradienio naktį, 2.53 val. Lietuvos laiku.

Jie nurodė, kad prisijungti prie programos ir naudotis ja dalis vartotojų negalėjo dėl problemos tinkle.

„Microsoft“ pranešime skelbta, kad specialistai nustatė problemą su statuso nustatymais, kurie atsakingi už tai, jog kiti vartotojai matytų, ar kontaktuose esantys asmenys yra prisijungę.

Dėl šios problemos vartotojams buvo rodoma, esą jie nėra prisijungę ir dėl to negali atlikti skambučių internetu, nors iš tiesų jie buvo prisijungę ir, pavyzdžiui, galėjo siųsti tekstines žinutes, kurios pasiekdavo adresatus. Vartotojai taip pat negalėjo matyti, ar jų draugai prisijungę.

Sutrikimai nepalietė internetinės „Skype“ versijos, veikiančios per interneto naršyklę, taip pat jų išvengė verslo klientai.

„Skype“ nepatikslino, kokia dalis klientų patyrė nepatogumų. Programa naudojasi per 300 mln. vartotojų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.