Lietuvių įpročiai: moterys pliurpia, vyrai naršo

Moterys per mėnesį vidutiniškai prakalba valanda ilgiau nei vyrai, bet pastarieji trečdaliu daugiau naršo.

Ko gero, moterims rūpi aptarti ne tik faktus, reikalus, bet ir su jais susijusius jausmus, o tam reikia daugiau laiko.<br>123rf nuotr.
Ko gero, moterims rūpi aptarti ne tik faktus, reikalus, bet ir su jais susijusius jausmus, o tam reikia daugiau laiko.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 1:10 PM

Tokius lietuvių įpročius atskleidė „Tele2“ statistika. Mobiliojo ryšio operatoriaus duomenys rodo, kad vidutiniškai per mėnesį pokalbiams telefonu vyrai skiria 4 val. 7 minutes, o moterys – 5 val. 18 minučių.

Tačiau skambina moterys ir vyrai vienodai dažnai – vidutiniškai 84 ir 85 kartus per mėnesį.

Mobiliuoju internetu vyrai naudojasi 36 proc. intensyviau ir vidutiniškai išnaudoja 811 MB per mėnesį, o moterys – 597 MB.

„Galiu daryti prielaidą, kad moterims rūpi aptarti ne tik faktus, reikalus, bet ir su jais susijusius jausmus, o tam reikia daugiau laiko. Tuo tarpu vyrams greičiausiai pakanka aptarti įvykius, jų dalykiniai pokalbiai sausesni, tad ir trumpesni.

Žinoma, tendencijos neatspindi individualių skirtumų – neabejoju, kad tarp daugybės vyrų rasime ir ypač plepių, o tarp daugybės moterų bus ir itin dalykiškų“, – sakė Elona Ilgiuvienė, jungiškosios krypties psichoanalitikė.

Nors tokie skirtumai lieka ryškūs, apskritai visi ryšiu naudojamės daugiau. Tai lemia neribotų pokalbių planų populiarėjimas ir bendras kainų mažėjimas. Bendra pokalbių trukmė „Tele2“ tinkle pastaruoju metu kas ketvirtį išauga bent 5 procentais (lyginant su ankstesniais metais).

Gerokai greičiau auga tiek vyrų, tiek moterų vidutinis išnaudojamų mobiliojo interneto megabaitų skaičius. Bendras klientų sunaudojamų duomenų kiekis „Tele2“ tinkle antrąjį šių metų ketvirtį buvo beveik dvigubai didesnis nei pernai – išaugo 93 proc.

Tokius apibendrinimus „Tele2“ paskelbė įvertinusi klientų, mokančių pagal sutartį, naudojimosi mobiliuoju ryšiu rugpjūčio statistiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.