Išmokite darbui naudoti išmanųjį telefoną

Informacijos srautai nenutrūksta, mes vis dažniau judame bei skubame, gyvenimo tempas greitėja, todėl nenuostabu, jog kartais telefoną pasitikriname lipdami laiptais, laukdami valgio ar netgi kalbėdamiesi su draugais. Mobiliuosiuose įrenginiuose praleidžiame vis daugiau laiko ir ši tendencija ateityje keistis neturėtų, mobilių įrenginių įtaka tik augs.

Keliaudami arba dirbami per atstumą įmonių darbuotojai neturėtų prarasti produktyvumo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Keliaudami arba dirbami per atstumą įmonių darbuotojai neturėtų prarasti produktyvumo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2015, 12:28 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 7:34 AM

Išmaniuoju telefonu bei planšetiniu kompiuteriu galime nuveikti didžiąją dalį darbų, todėl darbuotojams derėtų suteikti daugiau laisvės bei galimybių. Iš kitos pusės, nuvertinti asmeninių kompiuterių nereikėtų – jie reikalingi specifiniams, sudėtingesniems, didelių techninių reikalavimų darbams.

Visgi keliaudami arba skubėdami iš vieno susitikimo į kitą darbuotojai kur kas mieliau pasirinktų mobilųjį įrenginį. Tad kaip išnaudoti jų galimybes ir užtikrinti saugumą? Patarimais dalinasi „Omnitel“ Verslo vystymo skyriaus verslo klientams vadovas Justinas Žakevičius.

Mobilusis saugumas

Pašnekovas teigia, kad įmonė savo darbuotojams neriboja interneto duomenų kiekio nei telefonuose, nei planšetiniuose kompiuteriuose.

Nors „Atsinešk savo prietaisą“ praktika, kai vienu įrenginiu tvarkomi ir asmeniniai, ir darbo reikalai, dažniausiai verslo įmonėms yra labiau žalinga nei naudinga, „Omnitel“ darbuotojai ją taiko. Iš dalies tai pavyksta įgyvendinti dėl to, kad įmonė siekia užtikrinti informacijos saugumą, neprarandant mobilumo.

Darbuotojai turi nuotolinio VPN prisijungimo galimybę, ja gali pasinaudoti keliaudami į susitikimus ar netgi dirbdami namie. Naudodamiesi mobiliuoju parašu darbuotojai gali saugiai per atstumą pasiekti konfidencialius dokumentus.

Mobilusis parašas gali būti naudojamas ir prisijungiant prie saugaus vidinio „Wi-Fi“ ryšio biure, taigi darbuotojams nebūtina įsiminti jokių slaptažodžių.

Produktyvumas ir kitos baimės

Keliaudami arba dirbami per atstumą įmonių darbuotojai neturėtų prarasti produktyvumo. Užrašams, idėjoms, pristatymams ar netgi komandos veiksmų koordinavimui galima pasinaudoti tokiomis programėlėmis, kaip „Evernote“, „One Note“ ar „Slack“. Darbuotojams taip pat naudinga pasiekti ne konfidencialius dokumentus, jei jie saugomi debesijoje. Esant tokiam poreikiui, puikiai pasitarnauja „OneDrive“ arba „Dropbox“ programėlės.

J.Žakevičius teigia, kad įmonėje naudojami mobilieji sprendimai dažniausiai turi ir tradicines naršyklės versijas. Tai reiškia, kad nereikia papildomos IT priežiūros programinei įrangai, o pati integruota programa prieinama naudojant bet kokį įrenginį:

„Nenumatytu atveju, jei, pavyzdžiui, pagrindinis įrenginys išsikrautų ar jį pamirštume, būtų paprasta naudoti tą, kuris tuo metu po ranka.“

Jeigu norite sutaupyti arba suteikti daugiau galimybių darbuotojams, rekomenduokite jiems tokias programėles, kaip „Scanbot“ ar „Genius Scan“. Jos gali visiškai atstoti skenerio poreikį. Jei darbuotojams skubiai reikia gauti informacijos, o jie, pavyzdžiui, vairuoja, pasiūlykite naudotis „Google Now“ arba „Siri“ virtualiais asistentais – taip jie galės išnaudoti balso funkcijomis valdomo telefono privalumus.

Klientų poreikiai

Nepamirškite mobiliųjų įrenginių teikiamų privalumų pritaikyti ne tik įmonės viduje. Jei teikiate paslaugas arba parduodate produktus, kurių įsigijimo klientai paprastai nesvarsto ilgą laiką, tai pirmas ženklas, jog turėtumėte pagalvoti, kaip reprezentuojate save internete, kaip jūsų interneto puslapis atvaizduojamas mobiliuosiuose įrenginiuose, ar patogu klientams naršyti prisijungus iš bet kokio įrenginio.

Jei siekiate, kad klientas kuo daugiau laiko praleistų puslapyje ir žinote, kad dauguma jų jungiasi per mobiliuosius įrenginius, tokiu atveju jums būtina pagalvoti ir apie galimybę turėti mobiliąją programėlę.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.