„Facebook“ teiks internetą Afrikoje

Europos palydovinio ryšio operatorė „Eutelsat Communications“ ir socialinis tinklas „Facebook“ pirmadienį pranešė ketinančios jungti jėgas ir palydoviniu ryšiu pradėti teikti internetą į pietus nuo Sacharos esančioms Afrikos šalims. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Ryšys bus suteiktas didelėms į pietus nuo Sacharos esančių Afrikos šalių teritorijoms, kur pastebimas ryšio trūkumas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ryšys bus suteiktas didelėms į pietus nuo Sacharos esančių Afrikos šalių teritorijoms, kur pastebimas ryšio trūkumas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2015, 1:23 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:55 PM

Įmonės pranešė pasirašiusios kelių metų trukmės susitarimą su palydovinio ryšio komunikacijos bendrove „Spacecom“ ir gavusios leidimą naudotis palydovo „AMOS-6“ ryšio sistema, kuri pradės perdavinėti duomenis antroje ateinančių metų pusėje. Tokiu būdu ryšys bus suteiktas didelėms į pietus nuo Sacharos esančių Afrikos šalių teritorijoms, kur pastebimas ryšio trūkumas.

Oficialiame savo pranešime „Eutelsat“ teigia, kad projektas suteiks galimybę naudotis ryšiu, pasitelkus prieinamą programinę įrangą tokiuose regionuose, kur dažnai trūko patikimo fiksuoto ar mobiliojo ryšio tinklų.

„Palydovinio ryšio tinklais ryšio paslaugos teikiamos žmonėms mažai ar vidutiniškai apgyventose vietovėse“, – nurodo „Eutelsat“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.