„Amazon“ padavė į teismą parsidavusius apžvalgininkus

Bendrovė „Amazon“ padavė ieškinį prieš daugiau nei tūkstantį žmonių, apkaltindama juos svetainėje paskelbus sufabrikuotas recenzijas. Ieškinys buvo paduotas Sietlo teisme, informuoja BBC.

Bendrovė tvirtina, kad melagingos, klaidinamos ir tikrovės neatitinkančios recenzijos kenkia „Amazon“ reputacijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Bendrovė tvirtina, kad melagingos, klaidinamos ir tikrovės neatitinkančios recenzijos kenkia „Amazon“ reputacijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:31 AM

Bendrovė tvirtina, kad melagingos, klaidinamos ir tikrovės neatitinkančios recenzijos, kurias už pinigus užsakė prekių pardavėjai norėdami pagerinti savo prekių patrauklumą, kenkia „Amazon“ reputacijai.

Balandį įmonė padavė į teismą bendroves, parduodančias sufabrikuotas recenzijas.

Kaip skelbia „Amazon“, 1114 atsakovų, kurių vardai bendrovei kol kas nežinomi, siūlo savo paslaugas „Fibverr“ tinklalapyje maždaug už 5 dolerius, žadėdami mainais parašyti teigiamą recenziją apie pardavėjo prekes ir paskirti aukščiausią balą.

„Nors tokių žmonių ne taip daug, šios recenzijos gali skaudžiai atsiliepti vartotojų bei gamintojų pasitikėjimui ir, savo ruožtu, pakenkti „Amazon“ prekės ženklui“, – teigiama bendrovės ieškinyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.