„Facebook“ atsikratė funkcijos, kurios niekas nemėgo

Socialinis tinklas „Facebook“ keičia susirašinėjimo sistemą ir atsisako „Kitų“ žinučių aplanko. Nuo šiol parašius bet kuriam nariui, net jei su juo neturite jokių ryšių, žinutė išsyk pasieks adresatą, o šis galės pasirinkti, ar į pranešimą atsakyti, ar jį ignoruoti.

„Facebook“ neliks „Kitų“ žinučių aplanko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Facebook“ neliks „Kitų“ žinučių aplanko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2015, 8:37 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 9:43 AM

Iki šiol į pagrindinį aplanką patekdavo tik jūsų „Facebook“ draugų žinutės – visa kita keliaudavo į „Kitų“ žinučių aplanką, o šiuos pranešimus vartotojai galėjo pamatyti tik per naršyklę ir tik jei patys jį patikrindavo. Pranešimų apie tokias žinutes vartotojai negaudavo, taigi „Kitų“ žinučių kataloge kaupėsi ne tik šlamštlaiškiai, bet ir svarbios žinutės nuo nepažįstamų žmonių.

Dabar vartotojai gaus pranešimus ir tais atvejais, kai jiems parašys pašaliniai asmenys, bei patys galės pasirinkti, ką su tomis žinutėmis daryti – atsakyti ar ignoruoti. Siuntėjas negalės matyti, ar vartotojas jo žinutę gavo ir perskaitė, nebent gaus atsakymą.

„Taisyklė gana paprasta: jei esate draugai „Facebook“, jei turite vienas kito kontaktinius duomenis savo telefone ir jie sinchronizuoti, arba jei esate susirašinėję anksčiau, naujos žinutės iš to siuntėjo ateis tiesiai į jūsų žinučių aplanką. Visa kita taps susirašinėjimo užklausomis, išskyrus brukalus, su kuriais toliau negailestingai kovosime“, – paaiškino „Facebook“ viceprezidentas Davidas Marcusas.

Pokyčiai bus įgyvendinami pamažu, juos užbaigti numatoma per kelis artimiausius mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.