Vakarietiškas projektas – proga įvertinti darbdavius

Direktorius nuolat šaukia? Įvertinkite. Darbe neturite, kur pasišildyti maisto? Įvertinkite. O galbūt jūsų draugai pavydi ir nenori klausytis, kaip dievinate savo darbą? Įvertinkite. Įmones darbuotojai Lietuvoje dažniau vertina kartą per metus, kai nori išrinkti geriausią darbdavį, tačiau dabar turi galimybę tai daryti kasdien ir svarbiausia – išsaugant vertintojo anonimiškumą.

Žadama, kad projektas netaps skundų portalu, nes skatinami ir tie darbuotojai, kuriems patinka darbo sąlygos.<br>123rf nuotr.
Žadama, kad projektas netaps skundų portalu, nes skatinami ir tie darbuotojai, kuriems patinka darbo sąlygos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-05 15:59, atnaujinta 2017-10-05 15:41

„Kiekvienas darbuotojas turėtų kritiškai vertinti savo darbą, o mes tam suteikiame erdvę“, – sako naują produktą Lietuvoje sukūrusi „AšVertinu“ komanda.

Asvertinu.lt projekto tikslas – darbuotojų rankomis piešti Lietuvoje veikiančių įmonių paveikslą ir padėti darbo ieškantiems žmonėms lengviau orientuotis rinkoje.

„Įvertinimai padeda tobulėti tiek darbdaviams, tiek darbuotojams. Be atviro grįžtamojo ryšio įmonės dažnai nežino savo vidinių problemų, neturi būdo palyginti situacijos viduje su panašiomis įmonėmis“, – sakė projekto kūrėjas ir vadovas Vytenis Pakėnas, kuriam jau anksčiau sėkmingai pavyko į rinką įlieti www.jobrely.com įrankį, kuriame už darbuotojų rekomendacijas galima uždirbti nemažus pinigus.

„AšVertinu“ įmonių reitingą kuria patys darbuotojai, vertinantys buvusius ar esamus darbdavius. Patikimumas užtikrinamas per registraciją. Tai padaryti galima per socialinius tinklus „Facebook“ bei „LinkedIn“ ar į sistemą įkeliant savo CV.

„Svarbiausia tai, kad užtikriname 100 procentų anonimiškumą. Esame patikimi ir norime, kad mumis pasitikėtų. Duomenis saugo įstatymas ir mūsų politika. Registracijos reikalingos tam, kad mūsų sistema galėtų patikrinti, ar žmogus iš tiesų dirba ar dirbo įmonėje. Taip sukuriamas patikimas „AšVertinu“ įmonių reitingas“, – sakė V.Pakėnas.

Jis jau ilgą laiką domisi darbuotojų motyvacijos temomis. Pasak V.Pakėno, vertinti darbdavį – savotiška duoklė ir prisidėjimas prie gerėjančios verslo kultūros Lietuvoje.

„Laimingas ir motyvuotas darbuotojas kuria didesnę vertę nei plaukiantys pasroviui ar tie, kuriems paprasčiausiai niekas nerūpi. O kokybiškas ir atviras įvertinimas suteikia įmonei žinių, ką reikia tobulinti“, – sakė V.Pakėnas.

Jis pabrėžė – projektas netaps skundų portalu, nes skatinami ir tie darbuotojai, kuriems patinka darbo sąlygos.

„Mūsų projektas naudingas ir įmonėms, ir darbuotojams. Yra kompanijų, kurios atlieka vidines apklausas, tačiau jos niekada nebūna nuoširdžios. Tad paprasčiausia užsukti į Asvertinu.lt, registruotis patinkamu būdu ir parodyti, kad tau rūpi, kas vyksta Lietuvos versle“, – apie projektą pasakojo V.Pakėnas.

Savo vertinimus galima atnaujinti kasdien, tad įmonės gali stebėti, ar didinant atlyginimus, kuriant kitas pridėtines vertes rezultatai kinta.

Šiuo metu Asvertinu.lt žmonėms įmones vertinti siūlo pagal penkis kriterijus, tačiau ateityje galimybių bus daugiau.

„Šiandieną norime surinkti kuo daugiau įvertinimų, o tada išplėsime reitingą ir leisime pasirinkti gerokai daugiau kriterijų. Esame numatę daug žingsnių į priekį, bet nėra kur skubėti – turime augti visi kartu“, – kalbėjo V.Pakėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.