Kaunas ir vėl stebins – Kalėdų eglutę prijungs prie interneto

Kauno Kalėdų eglė šiemet turėtų vėl visus nustebinti. Eglė bus klasikinė žaliaskarė, atrodys kaip vientisas 18 metrų aukščio medis, tačiau bus sudaryta iš daugybės atskirų eglučių. Išskirtinumo jai suteiks ne tik išvaizda, bet ir išmaniosios technologijos. 

Kol eglutė nepapuošta, jos interneto svetainė pasakoja Kauno miesto eglučių istoriją.
Kol eglutė nepapuošta, jos interneto svetainė pasakoja Kauno miesto eglučių istoriją.
Daugiau nuotraukų (1)

„Laikinoji sostinė“

Nov 21, 2015, 5:54 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:38 AM

„Tai bus pasakiška eglutė, dekoruota dideliais, iki 120 cm dydžio senoviniais žaislais. Juos gaminame pagal muziejuje rastų stiklinių žaisliukų prototipą. Dalis jų bus interaktyvūs ir judės“, – pasakojo pagrindinė Kalėdų eglės autorė Jolanta Šmidtienė.

Šių metų Kauno eglė bus išmani. Tai pirmoji Lietuvoje Kalėdų eglė, prijungta prie interneto.

„Sugalvojome suderinti klasikinės eglutės vaizdą su išmaniosiomis technologijomis. Kiek žinau, iki šiol niekas Lietuvoje Kalėdų eglės nejungė prie interneto. Įgyvendinant šį projektą teko išspręsti daugybę techninių ir programinių rebusų.

Eglė tiesiogiai prijungta prie interneto – tai suteikia didžiulių jos valdymo bei interaktyvumo galimybių, bet kelia daug sistemos saugumo, sudėtingos IT infrastruktūros realizavimo iššūkių. Sistemoje panaudota daug jutiklių, valdiklių, įvairios elektronikos. Eglutę išmaniuoju telefonu galėsime valdyti iš bet kurios pasaulio vietos“, – mintimis dalijosi pagrindinės miesto Kalėdų eglės išmaniosios dalies autorius Tomas Stasiukaitis.

Kauniečiai ir miesto svečiai Rotušės aikštėje ras įvairių interaktyvių, į žmones reaguojančių objektų: arkliuką, mikrofoną, sukamą rankeną. Jie internetu sujungti su interaktyviais eglutės žaislais, kurie suaktyvinti ims judėti.

Kalėdų eglė turės interneto svetainę „www.kaunoeglute.lt„, į kurią bus automatiškai dedamos svečių nuotraukos. Svetainėje taip pat bus galima realiu laiku stebėti, kurie išmanieji žaisliukai tuo metu juda. Planuojama ir tiesioginė vaizdo transliacija.

Čia lankytojai ras Kauno kalėdinių renginių programą ir daug kitos įdomios bei naudingos informacijos.

Jau tapo įprasta, kad galima patekti į Kauno kalėdinės eglės vidų. Čia lankytojų taip pat lauks staigmenos: gerų darbų karuselė, sušalęs paukštelis, kurį reikės sušildyti, įsimylėjėlių širdelės. Įvairius šventinius koncertus, nuotraukas bei kitą informaciją transliuos eglės viduje esantys ekranai.

Kalėdų eglė turės ir daugiau paslapčių, kurių autoriai kol kas neatskleidžia. Visi jas įminę sulauks staigmenų. Kauno Kalėdų eglė bus įžiebta lapkričio 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.