„Omnitel“ žiebė: tokios mobiliojo interneto spartos nesapnavote

Mobiliojo ryšio bendrovė „Omnitel“ trina ribą tarp mobiliojo ir šviesolaidinio interneto. Šis operatorius vienas pirmųjų pasaulyje įdiegė naujausią mobiliojo ryšio technologiją „LTE Advanced Pro“, paprasčiau vadinamą tiesiog 4,5G. Realiai veikiančiame tinkle „Omnitel“ pademonstravo apie 700 megabitų per sekundę (Mbps) siekiančią duomenų atsisiuntimo spartą.

4,5G ryšį palaikantis „telefonas“ kol kas atrodo taip, tačiau šiais metais mus pasieks nauji modeliai, kurie tilps kišenėje.<br>A.Lukošiaus nuotr.
4,5G ryšį palaikantis „telefonas“ kol kas atrodo taip, tačiau šiais metais mus pasieks nauji modeliai, kurie tilps kišenėje.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Bandymų metu buvo pasiekta 700 Mbps duomenų atsisiuntimo sparta. Žurnalistams išėjus ji pakilo iki 751 Mbps. Ir visą tai ~ iš pirmosios jau veikiančios 4,5G stoties šalia Seimo.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Bandymų metu buvo pasiekta 700 Mbps duomenų atsisiuntimo sparta. Žurnalistams išėjus ji pakilo iki 751 Mbps. Ir visą tai ~ iš pirmosios jau veikiančios 4,5G stoties šalia Seimo.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 9:30 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 12:28 PM

„Omnitel“ tinkle įdiegta 4,5G mobiliojo ryšio technologija yra esminis žingsnis pakeliui į 5G. Kurdami naujos kartos telekomunikacijų verslą pirmą kartą prilyginame mobiliojo ryšio spartą šviesolaidinio interneto spartai realiai veikiančiame tinkle ir parodome, kad jau netolimoje ateityje esminių skirtumų tarp šių technologijų nebejausime“, – sakė „Omnitel“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Minėtą technologiją su „Huawei“ iki šiol išbandė tik Honkongo HKT ir Norvegijos „TeliaSonera“.

Laboratorijos sąlygomis ši technologija leidžia pasiekti beveik 1000 Mbps duomenų atsisiuntimo spartą.

„4,5G technologija yra patobulinta LTE versija, kuri leis operatoriams toliau plėtoti savo esamą infrastruktūrą iki 2020 m. numatomo komercinio 5G technologijos įdiegimo. 4,5G tinklas turės didelius pajėgumus, greitį ir mažą, tik 10 ms, uždelsimą, kuris galės palaikyti daiktų internetą, virtualios realybės aplikacijas ir pramoninius procesus“, – sakė „Huawei“ biuro Baltijos šalims vykdomasis direktorius Jackas Zhulu.

4,5G ryšys veikia pagal naujausius mobiliųjų technologijų standartus. Duomenys perduodami apjungus 4 skirtingas dažnių juostas, naujausias signalo kodavimo technologijas ir 4 kanalų perdavimo technologiją. Taip užtikrinamas iki 3 kartų spartesnis mobiliųjų duomenų perdavimas nei naudojant esamas technologijas.

„Omnitel“ tinkle vartotojai galės naudotis 4,5G technologija iš karto, kai tik atsiras ją palaikantys įrenginiai. Šiuo metu paslaugoms, reikalaujančioms didesnės mobiliojo interneto spartos, visiškai pakanka esamų ryšio technologijų, tačiau mes galvojame apie ateitį, kai internetas sujungs ne tik žmones, automobilius, bet ir daiktus. Taip pat 4,5G technologijos naudą jau dabar pajus visi „Omnitel“ 4G vartotojai, nes ji padidina esamo 4G tinklo talpą“, – sakė A.Šemeškevičius.

Jis atkreipė dėmesį, kad per metus „Omnitel“ tinkle 4G internetą naudojančių klientų skaičius išaugo trigubai, o persiųstų duomenų kiekis – dvigubai.

Šiuo metu „Omnitel“ ir „Tele2“ klientams prieinamo 4G++ ryšio sparta siekia iki 375 Mbps.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.