„Teo“ ir „Omnitel“ santuokos vaisiai: pelnas ir atleisti žmonės

Mobiliojo ryšio operatorių „Omnitel“ įsigijusi kompanija „Teo“ džiaugiasi sėkmingais pirmojo ketvirčio rezultatais – augusiomis pajamomis ir pelnu. Finansiniams rezultatams įtakos turėjo ir sumažėjęs darbuotojų skaičius.

„Teo“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„Teo“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 9:38 AM, atnaujinta May 28, 2017, 8:17 AM

Bendros konsoliduotos „Teo“ ir „Omnitel“ šių metų pirmojo ketvirčio pajamos siekė 82,5 mln. eurų ir buvo 2 proc. didesnės nei pernai per tą patį laikotarpį, rašoma pranešime spaudai.

Konsoliduota bendrovių EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, šoktelėjo iki 29,2 mln. eurų ir buvo 12,5 proc. didesnė nei prieš metus. EBITDA marža, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, pirmąjį ketvirtį siekė 35,4 procento.

„Pirmieji trys bendros veiklos mėnesiai rodo, kad integracijos iššūkiai neatitolino abiejų bendrovių nuo klientų ir svarbiausių verslo tikslų. Planuotas sinergijos efektas pasitvirtina praktikoje – du stiprūs žaidėjai kartu reiškia stipresnę komandą“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Paviešinus finansinę ataskaitą, paaiškėjo ir ne tokia maloni sinergijos pusė – atleistų darbuotojų skaičius. Visu etatu dirbančių darbuotojų abiejose įmonėse liko 2747, arba 109-iais (3,8 proc.) mažiau nei prieš metus.

Įmonės nurodo, kad pirmąjį šių metų ketvirtį labiausiai didėjo pajamos iš TV paslaugų (21,2 proc.), IT paslaugų (14,8 proc.) ir mobiliojo ryšio paslaugų (11,2 proc.). Pajamos iš įrangos pardavimo mažėjo 14,7 proc., o iš fiksuotosios balso telefonijos paslaugų smuko 9 procentais.

Reguliarių mobiliojo ryšio paslaugų naudotojų skaičius per metus padidėjo 4,2 proc. ir siekė 986 tūkst., tačiau išankstinio mokėjimo paslaugų naudotojų sumažėjo 12,9 proc., iki 332 tūkst. Bendras aktyvių mobiliojo ryšio abonentų skaičius 2016 m. kovo 31 d. sudarė 1,3 mln. ir per metus beveik nepakito.

„Teo“ televizijos paslaugų vartotojų skaičius pirmąjį ketvirtį padidėjo 13,6 proc. (palyginti su pirmuoju 2015-ųjų ketvirčiu) ir pasiekė 217 tūkstančius. Plačiajuosčio interneto prieigų skaičius ūgtelėjo 5,4 proc. ir ketvirčio pabaigoje siekė 395 tūkst., o fiksuotojo telefono ryšio linijų skaičius sumažėjo 5,1 proc., iki 492 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.