Dideli „Tele2“ pažadai virto eiliniu reklaminiu triuku?

Piginti mobilųjį internetą ketvirtadienį pažadėję kompanijos „Tele2“ atstovai jau penktadienį pareiškė šį pažadą pradėję pildyti – operatorius pasiūlė „rekordinį 200 GB interneto planą“, kuris kainuoja 20 eurų per mėnesį. Tiesa, konkurentė „Bitė Lietuva“ jau kurį laiką siūlo panašų mobiliojo interneto planą už identišką kainą.

„Tele2“ žadėjo atpiginti mobilųjį internetą, tačiau pateiktas pasiūlymas ypatingu pigumu nepasižymi.<br>123rf nuotr.
„Tele2“ žadėjo atpiginti mobilųjį internetą, tačiau pateiktas pasiūlymas ypatingu pigumu nepasižymi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-22 14:02, atnaujinta 2017-05-28 00:47

„Tele2“ pasiūlymas skamba taip: 100 GB duomenų paketas kainuoja 19 eurų per mėnesį, o išnaudojus šį kiekį dar 100 GB galima užsisakyti už 1 eurą. Taigi už 200 GB vartotojai sumoka 20 eurų.

„Bitė“ internetą namams pristato kaip neribotų duomenų planą, kuris taip pat kainuoja 20 eurų, tačiau yra papildoma sąlyga: neribotu greičiu vartotojai gali persiųsti 70 GB duomenų, o viršijus šį kiekį „gali būti taikomas“ greičio ribojimas. Apribojimai netaikomi tik naktimis.

Kitaip sakant, „Tele2“ už 20 eurų duos 200 GB neribodama greičio, „Bitė“ už tą pačią sumą leis išnaršyti triskart mažiau, bet vėliau interneto neišjungs, o tik apribos greitį.

Sudarius ilgalaikę sutartį, naršymui reikalingą modemą „Bitė“ atiduoda dykai, o „Tele2“ prašo simbolinio euro.

Taigi pasiūlymų kainos identiškos, o kuris iš jų patrauklesnis priklauso nuo poreikių: jei svarbiau greitis, jo ilgiau duos „Tele2“; jei svarbiau kiekis, daugiau išnaršyti, ko gero, pavyktų „Bitės“ tinkle.

Visgi „Tele2“ įsitikinusi savo pasiūlymo pranašumu. „Pasistengėme, kad mūsų pasiūlymas būtų geresnis – mažesne kaina, geresniu interneto padengimu ar interneto greičio ribojimų nebuvimu“, – pranešime spaudai cituojamas Mindaugas Savickas, „Tele2“ rinkodaros direktorius.

„Tele2“ atstovai teigia užantyje dar turintys naujų pasiūlymų, kurie bus pristatyti vėliau.

Didžiausias „Omnitel“ mobiliojo interneto planas, leidžiantis persiųsti 128 GB duomenų, kainuoja 28 eurus per mėnesį. Kaip ir „Bitė“, išnaudojus šį kiekį „Omnitel“ leidžia toliau naršyti internete tik lėtesniu greičiu. Be to, „Omnitel“ klientai gali šiuos duomenimis išnaudoti be papildomų mokesčio keliaujant Baltijos ir Šiaurės šalyse. „Visus savo planus kuriame atsižvelgdami į klientų poreikius, o šiuo mūsų siūlomi planai atitinka daugumos „Omnitel“ klientų naršymo internete įpročius“, – sakė „Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų verslo plėtros padalinio vadovas Povilas Dapkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.