Pristatė naujovę: svajonių namą jau galima susikurti telefonu

Susikurti nedidelį namą dabar yra taip pat lengva, kaip naudotis planšete ar išmaniuoju telefonu.

Kol kas „iOS“ įrenginiams skirta programėlė „Blu Design Studio“ Lietuvoje neprieinama.<br>„BluHomes“ nuotr.
Kol kas „iOS“ įrenginiams skirta programėlė „Blu Design Studio“ Lietuvoje neprieinama.<br>„BluHomes“ nuotr.
Tokio novatoriško namo kaina – daugiau nei 221 tūkst. eurų, įskaičiuojant transporto ir surinkimo išlaidas.<br>„Blue Homes“ nuotr.
Tokio novatoriško namo kaina – daugiau nei 221 tūkst. eurų, įskaičiuojant transporto ir surinkimo išlaidas.<br>„Blue Homes“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2016, 9:52 AM, atnaujinta May 27, 2017, 6:14 PM

Štai Kalifornijoje veikianti bendrovė „Blu Homes“ gamina surenkamus namus ir ką tik pristatė naują nedidelių statinių liniją, kurią pirkėjai gali tobulinti naudodamiesi planšetėje ar telefone įdiegta aplikacija. Dar daugiau: pačio pirkėjo sumodeliuotas būstas į vietą gali būti pristatomas vos per kelis mėnesius.

Tokio novatoriško namo kaina – daugiau nei 221 tūkst. eurų, įskaičiuojant transporto ir surinkimo išlaidas.

Šio tipo būstas tikrai nėra pigus, tačiau statytojai vardina jo privalumus: mažesnės sąskaitos už komunalinius mokesčius, mažesnė žalą gamtai bei lengvesnė priežiūra.

Susiviliojusiems tapti savo namo projektuotojais, tereikia parsisiųsti „Blu Design Studio“ aplikaciją. Čia vartotojas gali rinktis įvairų statinio dizainą, medžiagas ar kitus prietaisus pagal savo skonį.

Bendrovės siūlomi būstai yra itin maži – nuo 37 iki 59 kv. metrų, tačiau juose įrengti vitrininiai langai bei slenkančiosios durys, tad viduje neturėtų trūkti šviesos.

„Blu Homes“ vadovas Billas Haney tikisi, jog daugiau pirkėjų rinksis gyventi mažesnio ploto namuose. Kol kas daugelis susidomėjusių šia naujove, perka tokius statinius ir juose apgyvendina svečius ar įkuria namų biurus.

Nediduko namo statyba bendrovės gamykloje trunka aštuonias savaites, tačiau gaminimo ir surinkimo procesas gali užsitęsti iki devynių mėnesių.

Nors daugiau nei 221 tūkst. eurų suma už tokio dydžio būstą yra gana aukšta, tačiau ji nėra tokia jau didelė, lyginant su nekilnojamojo turto kainomis Kalifornijoje. Pavyzdžiui, šio surenkamo namo kv. metro kaina siekia 315 eurų, o įprasto namo su vienu miegamuoju kaina San Fransiske gali siekti 912 eurų už kv. metrą.

Reikėtų pažymėti, jog sklypo kaina į šias sumas nėra įskaičiuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.