„Pokemon Go“ žaidėjų gaujos siutina rimties sargus

Vos per savaitę visame pasaulyje išpopuliarėjęs mobilusis žaidimas „Pokemon Go“ sulaukė kritikos strėlių iš kapinių prižiūrėtojų ir JAV Holokausto muziejaus atstovų. Jų teigimu, linksmi žaidimai ne visur yra priimtini.

„Pokemon Go“ žaidėjai turi atrasti ir sučiupti „pokemonus“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Pokemon Go“ žaidėjai turi atrasti ir sučiupti „pokemonus“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2016, 11:29 AM, atnaujinta May 19, 2017, 1:12 AM

„Pokemon Go“ žaidėjai turi atrasti ir sučiupti „pokemonus“ – išgalvotus gyvūnėlius. Jie gali slėptis bet kur: namuose po lova, lauke prie suoliuko, ant darbo stalo...

Žaidime taip pat pažymėtos vietos, į kurias fiziškai atvykę žaidėjai gali rasti naujų „pokemonų“ ar treniruoti turimus. Prekybos centrai, kultūros ar pramogų vietų savininkai papildomu dėmesiu ir lankytojų srautu džiaugiasi, tačiau tai patinka ne visiems.

Antai Holokausto muziejaus Vašingtone (JAV) atstovai kreipėsi į lankytojus prašydami elgtis pagarbiai atminimo vietoje. „Mes kviečiame ir skatiname lankytojus naudotis technologijomis lankant mūsų eksponatus ir dalyvaujant programose, tačiau prašome gerbti mūsų, kaip memorialo, funkciją“, – paskelbė muziejaus atstovai.

Šiame muziejuje lankytojai gali atrasti „kofingą“ – nuodingas dujas skleidžiantį „pokemoną“.

Dar griežčiau į žaidėjus kreipėsi Arlingtono nacionalinių kapinių administracija: ji paprašė lankytojų nežaisti „Pokemon Go“ kapinių teritorijoje, kadangi tai yra „nepriimtinas elgesys“.

Skeptiškų vertinimų sulaukė ir žaidėjų susibūrimai Rugsėjo 11-osios atminimo vietoje Niujorke.

Apie žaidimą pasisakė net šalių, kuriose jis dar oficialiai neišleistas, institucijos. „Tokių žaidimų aktyvavimas Aušvico memoriale rodo nepagarbą nacių koncentracijos ir ištrėmimo stovyklos aukoms“, – pareiškė Lenkijoje esančio Aušvico memorialinio muziejaus atstovas Pawelas Sawickis.

Europoje šis žaidimas kol kas nėra prieinamas (bent jau oficialiai), tačiau skelbiama, kad jau artimiausiu metu jis bus pasiūlytas žaidėjams Europoje ir Azijoje.

Žaidimą sukūrusi kompanija „Niantic“ ragino apie nepriimtinas žaidimo vietas pranešti jiems internetu.

„Pokestopus“ ir sporto sales žaidime „Pokemon Go“ galima rasti viešose vietose, tokiose kaip istoriniai paminklai, viešos meno erdvės, muziejai ir paminklai. Jei norite pranešti apie netinkamą vietovę ar turinį, tai galite padaryti „Pokemon Go“ svetainėje, pagalbos skiltyje. Atsižvelgami į kreipimąsi, mes imsimės atitinkamų veiksmų“, – nurodė įmonės atstovai.

Parengta pagal Theverge ir BBC inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.