Pinigai už nieką – kaip pokemonai uždirbs milijardus „Apple“

Dėl „Pokemon GO“ pasaulis kraustosi jei ne iš proto, tai bent iš namų, tad nenuostabu, kad daugelis mėgina skaičiuoti – kas daugiausia uždirbs iš šios manijos. „Nintendo“ akcijos auga kaip pasiutusios (tiksliau, augo – investuotojai pavėluotai suprato, kad žaidimą sukūrė kita kompanija), žaidimą sukūrusi „Niantic“ jau pradeda prekiauti reklaminėmis erdvėmis jame, verslai vilioja pokemonais klientus. Tačiau yra vienas milžinas, kuriam „Pokemon GO“ atneš neįtikėtiną kalną pinigų ir jam pačiam dėl to visiškai nieko neprireiks daryti.

Japonijoje „Pokemon GO“ kūrėjai oficialiai bendradarbiauja su „McDonald“. Ir tikrai ne už dyką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Japonijoje „Pokemon GO“ kūrėjai oficialiai bendradarbiauja su „McDonald“. Ir tikrai ne už dyką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 9:57 AM, atnaujinta May 17, 2017, 7:00 PM

„Needham & Co“ brokerių kompanijos ekspertai skaičiuoja, kad per artimiausius metus ar dvejus „Apple“ iš „Pokemon GO“ beprotybės uždirbs apie 3 mlrd. dolerių pajamų. Tiesiog taip – nieko nedarydama.

Viskas labai paprasta – norintys gauti papildomų funkcijų nemokamo papildytos realybės žaidimo entuziastai programėlėje gali nusipirkti „PokeCoins“ virtualių monetų. 100 pokemonų monetų „App Store“ parduotuvėje kainuoja 99 centus. O rimti bepročiai gali už 99,99 dolerius (arba eurus) įsigyti 14500 PokeCoinsų.

„Manome, kad „Apple“ pasilieka sau 30 proc. pinigų, kuriuos „iOS“ įrenginių savininkai išleidžia „App Store“ parduotuvėje“, – rašė „Needham“ analitikė Laura Martin.

„Pokemon GO“ per porą savaičių JAV pritraukė 21 mln. aktyvių naudotojų ir dabar jau veikia visame pasaulyje. Linkusių leisti pinigus „Pokemon Go“ žaidėjų, anot L.Martin, yra 10 kartų daugiau negu turėjo milijardą dolerių per 2013-2014 m. surinkęs žaidimas „Candy Crush“.

Programėlių analitikai iš „Sensor Tower“ nurodo, kad naudotojai JAV „Pokemon GO“ žaidime praleidžia daugiau laiko, negu naudodamiesi „Facebook“ ar „WhatsApp“.

Štai jums ir „Apple“ pelno modelis. „Android“ savininkė „Google“ taip pat neliks nuskriausta, tačiau tradiciškai „iPhone“ savininkai linkę kur kas dosniau švaistyti pinigus.

Taigi teigusieji, kad „Pokemon GO“ neduoda jokios naudos kitiems verslams, smarkiai suklydo. Ir ne tik todėl, kad tapę „Gymais“ restoranai prisivilioja krūvas lankytojų. Pavyzdžiui, kilus žaidimo bumui elektronikos pardavėjai praneša apie gerokai išaugusius išorinių akumuliatorių ir įkrovimo stotelių pardavimus.

Nuo žaidimo paleidimo momento ir „Apple“ akcijos pakilo 5 proc. O tai yra apie 25 mlrd. dolerių. 

Taigi jei manote, kad lakstymas po miestą gaudant animacinius monstriukus visai nepelningas užsiėmimas – manykite iš naujo. Jis labai pelningas. Tiesa, ne tam, kuris laksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.