„Samsung“ košmaras tęsiasi: kyla grėsmė ateities flagmanams

Sprogstantys „Samsung Galaxy Note 7“ išmanieji telefonai – bene karščiausia technologijų tema šį rudenį. Kai kam tai nesibaigiantis pajuokų šaltinis, o kai kam – didžiulis galvos skausmas.

Sprogimų priežastimi iš pat pradžių įvardinta „Samsung Galaxy Note 7“ baterija. Deja, aiškėja, jog ši versija kiek skubota.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sprogimų priežastimi iš pat pradžių įvardinta „Samsung Galaxy Note 7“ baterija. Deja, aiškėja, jog ši versija kiek skubota.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Oct 17, 2016, 12:30 PM, atnaujinta May 10, 2017, 6:26 PM

Kai dėl telefono vėluoja skrydžiai, užsidega automobiliai ir tenka pradėti valstybinio lygio tyrimus, klausimų nekyla – reikalas tikrai rimtas. Tačiau aiškėja dar didesnė bėda: visiškai neaišku, dėl ko telefonai sprogsta, o tai reiškia, kad nelieka garantijų, jos nesprogs ir ateityje gaminami „Samsung“ išmanieji.

Verta prisiminti, kad sprogimų priežastimi iš pat pradžių įvardinta „Samsung Galaxy Note 7“ baterija. Deja, aiškėja, jog ši versija kiek skubota.

Visų pirma, „Samsung“ inžinieriams niekaip nepavyksta atkurti sprogimo laboratorinėmis sąlygomis – bandymų atliekama šimtai, o telefonai niekaip nesprogsta. Visame pasaulyje nesiliauja „Galaxy Note 7“ fejerverkai, bet tik ne laboratorijoje.

Antra, nusprendus, kad sprogimas vyksta dėl dukterinės bendrovės „Samsung SDI“ gaminamų akumuliatorių „gamybinio broko“, naujausiuose „Galaxy Note 7“ telefonuose imta naudoti kito tiekėjo – „Amperex Technology“ – pagamintus akumuliatorius. Šie naujieji modeliai išsiuntinėti klientams kaip pakaitiniai. Deja, praėjo vos kelios dienos po tariamai saugių telefonų pristatymo ir jie ėmė sproginėti ne ką prasčiau nei pirmieji „Galaxy Note 7“.

Todėl skubiai sustabdyta bet kokia „Galaxy Note 7“ gamyba.

Tačiau tai kelia daugybę naujų klausimų – dėl ko sprogsta šie telefonai? Jei tai ne baterija, vadinasi, yra brokuotas sprendimas elektronikoje – ar jis nepersikels į naujus „Samsung“ modelius?

Buvęs Pietų Korėjos elektronikos technologijų instituto Pažangiųjų akumuliatorių centro direktorius Parkas Chul-wanas interviu aiškino, kad peržiūrėjo Pietų Korėjos reguliavimo tarnybos dokumentus ir pasikalbėjo su „Samsung“ inžinieriais: „Supratau, kad akumuliatoriai apkaltinti per anksti. Manau, kad su jais viskas buvo gerai ir pagrindinė problemų priežastis yra ne jie.“

Tad kur tikrosios problemos? Nauja hipotezė – inovacijų gausoje.

Pasak eksperto, „Galaxy Note 7“ yra toks beprotiškai sudėtingas, su tokia daugybe naujų funkcijų, kad jam negalėtų prilygti jok kitas moderniausias telefonas. Tačiau toje funkcijų gausoje ir velnias koją nusilaužtų, tad kažkuriuo momentu pranyko kontrolė ir supratimas, kaip tos inovacijos bendrauja tarpusavyje esant skirtingoms situacijoms.

Tiesa, šios nuomonės nepalaiko nepriklausomi tyrėjai. Jie įsitikinę, kad tikroji „Note 7“ problemų priežastis – brokuotos baterijos, tiesiog SDI ir „Amperex“ baterijos turi skirtingą broką. Jei ir taip, lieka neaišku, koks tas brokas ir kodėl sprogimai neatkartojami laboratorinėmis sąlygomis.

Galima tik įsivaizduoti, kas bus, jei „Galaxy Note 7“ problema liks nepanaikinta ir jo likimą pakartos ateities „Samsung“ flagmanai...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?