Jaunieji mokslininkai bus įvertinti už pažangą technologijų tyrimuose

Informacinių ir ryšių technologijų (IRT) įmones vienijanti asociacija „Infobalt“ tradiciškai įteiks vardines stipendijas didžiausią mokslinę pažangą padariusiems jauniesiems mokslininkams.

Anot A.Plečkaičio, gebėjimas panaudoti technologijas yra labai svarbus, padėsiantis ateityje sukurti nepaprastai didelę pridėtinę vertę.<br>T.Bauro nuotr.
Anot A.Plečkaičio, gebėjimas panaudoti technologijas yra labai svarbus, padėsiantis ateityje sukurti nepaprastai didelę pridėtinę vertę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 12:20 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:53 AM

Kartu su Lietuvos mokslų akademija organizuojamos 7-osios jaunųjų mokslininkų konferencijos „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ metu speciali komisija vertins tuos mokslinius projektus ir jų autorius, kurie turi didžiausią potencialą informacinių ir ryšių technologijų srityje. Konferencijos globėjas – premjeras Saulius Skvernelis.

Į stipendijas galės pretenduoti jaunieji talentai, kurių darbai bus išskirtinio mokslinio lygio, susiję su informacinėmis technologijomis kaip tyrimų sritimi ar demonstruojantys intensyvų jų taikymą kitose srityse.

„Mokymai padeda aiškiau suprasti ir perduoti kitiems pasiektų tyrimo rezultatų praktinio taikymo galimybes, jų vertę ir išskirtinumą. Stipendijos yra tarsi investicija į Lietuvos ateitį, paskatinimas jauniesiems talentams tęsti savo mokslinę veiklą“, – sakė Andrius Plečkaitis, „Infobalt“ Inovacijų vadovas.

Anot A.Plečkaičio, informacinės ir ryšių technologijos pasaulyje vis plačiau taikomos visose srityse, todėl gebėjimas jas panaudoti mokslo ir technologijų sąveikoje yra labai svarbus, padėsiantis ateityje sukurti nepaprastai didelę pridėtinę vertę. Kasmet sulaukiantis geriausių Lietuvos jaunųjų mokslininkų paraiškų „Infobalt“ stipendijų konkursas rodo, kad kontaktai su verslu ir finansinė parama jiems – svarbus paskatinimas.

Jaunųjų mokslininkų konferencijos metu organizacinio komiteto atrinktus pranešėjus papildomai vertins specialiai sudaryta „Infobalt“ stipendijų komisija. Bus atsižvelgiama kiek atrinkti projektai susiję su informacinėmis technologijomis, kokios yra praktinio taikymo galimybės ir mokslo pasiekimų išskirtinumas.

Per visą stipendijų skyrimo laikotarpį jauniesiems talentams jau išmokėta per 30 tūkst. eur. Ši parama mokslininkams padėjo tęsti tyrimus, stažuotes užsienyje dirbant tarptautinėse grupėse ir savo žiniomis prisidėti prie visuomenei aktualių problemų sprendimo.

„Infobalt“ stipendijas jauniesiems mokslininkams teikia nuo 2011 metų ir yra parėmę virš 40 gabiausių talentų, tarp jų ir 2016 m. pretendavusio į Nobelio premiją V.Šikšnio grupės, sukūrusios genų „karpymo“ technologiją, ir pasaulyje pripažinto L.Ragausko intrakranijinio smegenų slėgio matuoklio kūrimo grupės narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.