Nauja „Facebook“ manija: nei juoktis, nei verkti

Jei praleidžiate daug laiko „Facebook“, ko gero, jau pastebėjote naująjį šio socialinio tinklo herojų – galvą purtantį violetinį balandį. O jei ne, tai netrukus pamatysite. Iš kur jis atsirado? Kaip išpopuliarėjo? Ir kaip jį gauti? Visi atsakymai – čia.

„Trash Dove“ balandis užvaldė socialinį tinklą „Facebook“.<br>Syd Weiler iliustr.
„Trash Dove“ balandis užvaldė socialinį tinklą „Facebook“.<br>Syd Weiler iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2017, 9:59 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 1:44 AM

Šį balandį, pavadintą „Trash Dove“ (liet. pašlemėkas balandis), sukūrė amerikietė menininkė Syd Weiler. Paukštį ji nupiešė dar pernai rugsėjį, o šių metų sausio pabaigoje sukūrė komplektą virtualių „Facebook“ lipdukų (angl. sticker). Tokie „lipdukai“ dažnai naudojami komentaruose kaip jaustukai siekiant išreikšti emociją ar nuomonę be žodžių.

Kurį laiką šių balandžių niekas nepastebėjo, kol vieną dieną galvą daužantis „pašlemėkas“ buvo panaudotas vaizdo įraše viename populiariame Tailando „Facebook“ puslapyje. Ir prasidėjo. Vos per savaitę galvą purtantis (ar į žemę daužantis – sunku pasakyti) S.Weiler sukurtas balandis sulaukė 4 mln. peržiūrų ir Azijoje susirinko gerbėjų armiją.

Neilgai trukus naujoji mada pasiekė ir kitus žemynus. Juose šis balandis yra ne mažiau populiarus.

Tiesa, jis patinka ne visiems – internete sukurta virtuali peticija, kuria reikalauja uždrausti violetinį pakvaišėlį. Nors tokių peticijų efektyvumas yra artimas nuliui.

Norite ir jūs komentarus užtvindyti „Trash Dove“ balandžiais? Spauskite šią nuorodą ir nemokamai įsidiekite „Facebook“ lipdukų rinkinį (beje, jame yra ne tik galvą daužantis balandis), o šiuos piešinukus pasirinkti galėsite šalia komentaro juostos paspaudę jaustukų simbolį. „Apple“ įrenginių naudotojai gali atsisiųsti šią programėlę.

Parengta pagal BBC ir „The Verge“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.