Vilniuje – išskirtinė virtualios realybės paroda

Nors vis didesnė klientų dalis ir žino kas yra virtuali realybė (VR), pabandžiusių pasinerti į ją vis dar yra mažuma. Užtat jau nuo kovo 1 d. visą pavasarį patirti įvairius VR teikiamus pojūčius bus galima vienoje vietoje. Vilniaus „Akropolio“ prekybos centre iki gegužės 31 d. veiks VR paroda.

Vilniuje prasideda didžiausia virtualios realybės paroda Baltijos šalyse.<br>Parodos organizatorių nuotr.
Vilniuje prasideda didžiausia virtualios realybės paroda Baltijos šalyse.<br>Parodos organizatorių nuotr.
„Telesoftas“ darbuotojai kartu su KTU Informatikos fakulteto mokslininkais ir žaidimų kūrimo studija „SneakyBox“ sukūrė vienus pirmųjų lietuviškų virtualios realybės simuliatorių.<br>Parodos organizatorių nuotr.
„Telesoftas“ darbuotojai kartu su KTU Informatikos fakulteto mokslininkais ir žaidimų kūrimo studija „SneakyBox“ sukūrė vienus pirmųjų lietuviškų virtualios realybės simuliatorių.<br>Parodos organizatorių nuotr.
Vilniuje prasideda didžiausia virtualios realybės paroda Baltijos šalyse.<br>Parodos organizatorių nuotr.
Vilniuje prasideda didžiausia virtualios realybės paroda Baltijos šalyse.<br>Parodos organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 9:27 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:26 PM

Sumanymas surengti didžiausią regione virtualios realybės patirčių parodą, pasak „Litexpo“ generalinio direktoriaus Mindaugo Rutkausko, gimė norint kuo didesnei grupei žmonių rytojaus technologijas pristatyti jau šiandien.

„Parodai atrinkome labai įvairias patirtis – nuo atrakcionų parkų žaidimų iki kosmosą padedančios pažinti virtualios patirties, nuo Lietuvoje kurtų parasparnio valdymo ar irklavimo simuliatorių iki į virtualią erdvę perkeltų populiarių žaidimų. Taip pat pirmą kartą pristatysime Lietuvoje kuriamą visiškai naują virtualios realybės potyrį „Hurl“ – galvosūkių žaidimą, kuriame visos kliūtys įveikiamos tiesiog mėtant kamuolį. Tad virtualios realybės pasaulyje netikėtos patirtys laukia ir tų, kurie tik pirmą kartą išbandys virtualios realybės technologijas, ir tiems, kas jau žino, kas tai yra“, – sako M.Rutkauskas.

Virtualios realybės parodoje lankytojai per valandą galės išbandyti 10 skirtingų virtualios realybės patirčių.

Parodos organizatoriai pasakoja, kad lankytojų lauks trijų skirtingų lygių pramogos – nuo parasparnio pilotavimo ir irklavimo su olimpiniu vicečempionu iki galimybės tapti kosmoso piratu, pilies gynėju ar futbolo vartininku.

„Dalis virtualios realybės patirčių sukurta Lietuvoje – pavyzdžiui parasparnį reikės ne tik suvaldyti, bet ir nutupdyti ant Kauno technologijos universiteto stogo, irklavimo simuliatorius leis palenktyniauti Trakų Galvės ežere. Kitos patirtys, kurias pristatysime parodoje, yra kurtos užsienyje. Vienos labiau pritaikytos vyresniems, kitos – kaip kad burtų mokykla, labiau patiks moksleiviams“, – apie virtualios realybės patirčių parodą pasakojo bendrovės „Telesoftas“ verslo plėtros direktorius Vytas Taujanskas.

Į virtualią realybę – su kuprine

Elektromarkt“ stende be specialios riedžių trasos ir dronų erdvės bus pristatyta lengviausia ir ploniausia pasaulyje Taivano techninės įrangos gamintojos MSI VR kuprinė „VR One“, sverianti 3,58 kg. Jos naudotojai be vargo galės mėgautis sklandžiu aukštos kokybės VR vaizdu nesibaimindami netyčia užkliūti už kompiuterio laidų rezginio.

„VR One“ veikimas itin paprastas – tereikia ant pečių užsimesti kuprinę su joje esančiu kompiuteriu bei užsimaukšlinti VR akinius ir įrenginys naudotoją kaipmat nukelia į skaitmeninį pasaulį. Nekraunant baterijos virtualioje realybėje galima išbūti kiek daugiau nei 1,5 val.

Anot pačių MSI atstovų, „VR One“ bus tikras džiaugsmas kompiuterinių žaidimų mėgėjams, kurie bus pakelti į naują mobilumo ir laisvės lygį.

„Būtent laidai VR įrenginiuose ir yra vienas iš labiausiai kompiuterinių žaidimų fanatikus ir kitus klientus atbaidančių dalykų. „VR One“ siūlomas sprendimas neabejotinai prisidės prie aukštesnės VR patirčių kokybės“, – įsitikinęs „Elektromarkt“ komercijos vadovas Vitalijus Tarasevičius.

Prognozuoja VR bumą

VR įranga, dar visai neseniai daugeliui žmonių visame pasaulyje atrodžiusi paslaptinga ir net kiek egzotiška technologijų naujove, pavergia vis daugiau klientų. Prognozuojama, kad pasaulinės VR rinkos vertė vien tik per šiuos metus šoktels iki beveik 5 mlrd. dolerių. Lietuvos rinka – ne išimtis, 2017 m. čia tikimasi net dešimt kartų išaugsiančio pirkėjų susidomėjimo šiomis prekėmis.

Kaip pasakoja V.Tarasevičius, nors VR prekių kategorija yra nauja, pastaruoju metu beveik visi didieji elektronikos gamintojai jau suprato, kad būtent ji gali tapti nauju pirkėjų magnetu.

„Dėl to gamintojai VR produktams jau pradėjo rodyti kur kas didesnį dėmesį nei anksčiau bei ryžosi nemažoms investicijoms. Natūralu, poreikis iš pirkėjų pusės auga, jie vis labiau susimąsto apie VR prietaisų įsigijimą, o elektronikos milžinai supranta, kad ateityje VR prekės taps neatskiriama daugelio sektorių, pavyzdžiui nekilnojamojo turto ar medicinos, dalimi“, – tikino V.Tarasevičius.

Anot „Elektromarkt“ atstovo, 2016 m. lietuviai net 77 proc. VR įrenginių, tokių kaip akiniai ar akiniai su ausinėmis, nupirko gruodžio mėnesį, prieš pat šventinį dovanų laikotarpį.

„Jau šiemet prognozuojame, kad VR produktų pardavimai augs 10 kartų. Optimistines šios rinkos augimo prognozes įžvelgia ir ekspertai. Be to, VR gerbėjų laukia ir įvairios naujovės. Pavyzdžiui, balandžio mėnesį „Samsung“ planuoja pristatyti antros kartos VR akinius“, – kalbėjo „Elektromarkt“ komercijos vadovas.

Šiuo metu pigiausius VR akinius galima įsigyti ir už 19 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.