„Telia“ pristatė dvi ilgai lauktas naujoves

Praėjus mėnesiui po „Teo“ ir „Omnitel“ sujungimo, Lietuvoje pristatyta unikali, regione analogų neturinti hibridinio tipo interneto paslauga, sukurta sujungus varinę interneto prieigą su visą šalį padengusiu sparčiausiu 4G mobiliuoju internetu. O verslui pristatoma „Telia Cloud“ debesų kompiuterijos paslauga yra viena pirmųjų Šiaurės šalių regione, sukurta „OpenStack“ platformos pagrindu.

„Telia“ pristatė dvi inovacijas: hibridinio tipo internetą ir debesų kompiuteriją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Telia“ pristatė dvi inovacijas: hibridinio tipo internetą ir debesų kompiuteriją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-02 16:53, atnaujinta 2017-04-08 17:49

„Telia“ hibridinio tipo interneto veikimo principas pagrįstas varinės xDSL prieigos sujungimu su neriboto 4G mobiliojo interneto maršrutizatoriumi.

„Sujungėme geriausias varinės plačiajuosčio interneto prieigos ir mobiliojo ryšio savybes į vieną paslaugą – hibridinio tipo internetą. Ten, kur šiuo metu dar nėra šviesolaidžio ryšio, o žmonėms reikia stabilaus ir greito interneto, hibridinio tipo paslauga užtikrinsime net iki 100 Mb/s siekiančią greitaveiką. Žmonių namuose jos pakaks ir išmaniajai televizijai, ir sparčiam naršymui skirtingais įrenginiais, o įmonėms suteiks daugiau greičio ir garantuos patikimą interneto veikimą, kada jo labiausiai reikia“, – pranešime spaudai cituojamas „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Hibridinio tipo internetas suteikia galimybę kokybiškai teikti išmaniosios televizijos paslaugą bei tą daryti net ir nuo didžiųjų miestų nutolusiose vietovėse. Fiksuotas internetas paslaugai suteikia stabilumo, o mobilusis – papildomos spartos.

Lietuva yra trečia šalis pasaulyje po Vokietijos ir Belgijos, kurioje komerciškai įdiegtas hibridinio tipo internetas. Šiuo metu šią paslaugą gali užsisakyti privatūs klientai, o artimiausiu metu – ir įmonės.

Išskirtinis sprendimas verslui

Verslo klientams „Telia“ pristatė naują debesijos sprendimą. „Telia Cloud“ įmonėms leis lanksčiai valdyti savo IT išteklius ir mokėti tik tiek, kiek reikia konkrečiu metu. Ši paslauga yra viena pirmųjų Šiaurės šalių regione, sukurta „OpenStack“ platformos pagrindu.

„Šis debesijos sprendimas yra alternatyva verslui, svarstančiam, ar verta investuoti į savo IT infrastruktūros kūrimą. Didžiajai daugumai įmonių to daryti neverta, nes didesnį lankstumą, funkcionalumą ir už geresnę kainą jos gali gauti pasirinkusios „Telia Cloud“. Be to, visi „Telia Cloud“ sprendimai teikiami didžiausia sparta rinkoje“, – pažymi A.Šemeškevičius.

„Telia Cloud“ debesis – tai atviro API kodo platforma, kuri leidžia individualiai valdyti ir išmaniai kurti norimus funkcionalumus. Šį pasirinkusios bendrovės išsilaisvina ne tik nuo vienkartinių išlaidų serveriams, bet ir palaikymo išlaidų elektrai, su sistemų priežiūra susijusiai komandai bei jos darbui ir brangių IT kompetencijų išlaikymu įmonės viduje.

Naujasis „Telia Cloud“ debesijos sprendimas suteikia galimybę teikti atviros debesų platformos paslaugas (PaaS) bei turi įvairių aplikacijų pasiūlymų. Naudojantis „Telia Cloud“ verslo įmonėms nebereikia kurti ir diegti savo sistemų nuo nulio, nes galima naudotis „Telia“ paruoštais šablonais, o sistemų mikropaslaugos, pavyzdžiui, „Storage as a Service“, „Database as a Service“, „Desktop as a Service“ ir kitos, padeda viską atlikti paprasčiau ir kokybiškiau.

„Telia“ debesijos paslauga teikiama naudojant du iš vienų saugiausių duomenų centrų Baltijos jūros regione, kurie yra sertifikuoti pagal TIER III saugumo standartus. Tai leidžia pasiekti 99,95 proc. paslaugos patikimumo lygį ir garantuoja avarinį sistemų atstatymą.

Telia Lietuva“ naują „Telia Cloud“ debesijos platformą kūrė drauge su partneriais „Huawei“, „Intel“, „Mirantis“ bei „Talligent“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.