Nauja telefonų funkcija stulbina: „Čia jau bomba!“

Viso gero, brangūs kremai ir skausmingos grožio procedūros! Nuo šiol asmenukėse ir tiesioginėse vaizdo transliacijose atrodyti žavingai galės visos ir visi.

Kairėje – veidas be pagražinimo funkcijos, dešinėje – ją aktyvavus.
Kairėje – veidas be pagražinimo funkcijos, dešinėje – ją aktyvavus.
Kairėje – veidas be pagražinimo funkcijos, dešinėje – ją aktyvavus.
Kairėje – veidas be pagražinimo funkcijos, dešinėje – ją aktyvavus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-03-24 13:28, atnaujinta 2017-04-07 07:31

Kad ir ką beplaktų pikti liežuviai, grožio kultas, nors ir dažnai kritikuojamas, vis tiek dar velniškai gajus. Botulino toksino injekcijos, adatų terapija ir raukšles lyginantys veido kremai su sraigių sekretu ar placenta, ar net visagalis „fotošopas“ – seniai nieko nebestebina. Tiesa, nustebinti gali visiškai nauja telefonų gamintojų funkcija – jūsų išvaizdos pagražinimas tiesioginės transliacijos metu.

Įsivaizduokite: ilsitės Nicoje, kur šiuo metu saulė pamalonina 16–20 laipsnių šiluma, ir norite draugams parodyti ne tik žymiąją promenadą, bet ir save, sėdinčią po palme. Tiesa, nesitikėjote, kad saulė taip „nubučiuos“ jūsų nosies galiuką, kad jo raudonumo nepavyks užmaskuoti net ir nemenku pudros sluoksniu. Jums prireiks naujojo „ASUS ZenFone Live“ telefono, kuris turi naudingą funkciją – tiesioginės transliacijos metu „Facebook“, „Youtube“ ar kituose kanaluose pagražina jūsų išvaizdą.

Programėlė ne tik panaikina raudonas akis, bet ir užmaskuoja veido trūkumus: raukšles, dėmes ar netolygumus. Kameros leidžia įamžinti tikroviškas ir ryškias spalvas bei realiu laiku, naudojant telefono ekrane matomą valdymo pultą, pasigražinti savo išvaizdą. Tada belieka susirasti vaizdo įrašui tinkančią panoramą ir tiesiogiai draugams siųsti šilčiausius linkėjimus.

Anot technologijų ekspertų, tiesioginės vaizdo transliacijos internetu įgauna pagreitį, jas naudoja ne tik paprasti žmonės, bet ir žiniasklaidos kanalai bei verslas. Anot vyresniojo analitiko Dylano Mortenseno, rašančio portalui „Business Insider“, kūrybiškos tiesioginės vaizdo transliacijos yra būdas praskrosti skaitmeninę terpę ir betarpiškai bendrauti ne tik žmogui su žmogumi, bet ir prekiniam ženklui su savo tiksliniu vartotoju.

„Įvairūs prekiniai ženklai vis dažniau išnaudoja tiesiogines vaizdo transliacijas, kad pasiektų savo auditoriją. Jų svarba labai išaugo, nes socialinių tinklų gigantai, tokie kaip „Facebook“, „YouTube“, „Snapchat“, „Twitter“ ir „Instagram“, nemažai investuoja į tiesioginių transliacijų platformas. Tikimasi, kad iki 2020 metų tiesioginės transliacijos internetu turėtų į portalus atvesti apie 82 proc. visų interneto naudotojų“, – savo straipsnyje prieš kelis mėnesius rašė D.Mortensenas.

Kadangi tiesioginės vaizdo transliacijos socialiniuose tinkluose populiarėja, natūralu, kad atrodyti gražiems savo telefonu filmuojamame vaizdo įraše bus vis aktualiau. Tad ar lietuvėms teks pasikliauti natūraliu savo grožiu, o gal ir jos norės save šiek tiek pagražinti? „Atskirų nuotraukų retušavimas naudojant tam tikras programėles – jokia čia naujiena, tačiau tiesioginės vaizdo transliacijos metu pagražintos asmenukės – čia jau bomba! Šie telefonai turėtų sudrebinti rinką, ypač jie patiks šiuolaikiniam jaunimui“, – sakė telefonus platinančios bendrovės „ACC Distribution“ Pardavimų Lietuvoje vadovas Dainius Jaudegis.

Beje, nuotraukose pagražinti veidą leidžia ir kai kurių kitų gamintojų telefonai arba specialiai tam skirtos programėlės, tokios kaip „BeautyPlus“ ar „Perfect365“.

Planuojama, kad naujieji „ASUS ZenFone Live“ Lietuvoje pasirodys gegužės mėnesį ir kainuos apie 160 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?